Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
0.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 27. 11. 2015, 0.01

8 let

Največji biljardni turnir na slovenskih tleh v znamenju rekordov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V nedeljo, 22. novembra, se je v Ljubljani zaključil jubilejni, deseti Memorial Mateja Grabnarja, največji biljardni turnir na slovenskih tleh v zgodovini.

Število prijavljenih igralcev iz šestnajstih držav je preseglo 170, za kar je bilo potrebno angažirati vse štiri ljubljanske biljardnice: Biljardnico Kaval, Biljardnico 9-ka, Biljardno hišo in Biljardnico Direkt.

Kot je navada za Memorial, je bila velika večina igralcev iz tujine, prišla so vsa velika imena z Balkana in še precej drugih izvrstnih igralcev iz Evrope. Organizatorje je s svojo prisotnostjo počastil celo igralec z Japonske.

Kljub številčnem zaostanku pa smo imeli Slovenci dovolj razloga za navijanje, saj se je domačemu biljardistu Mihi Šinkovcu uspelo prebiti vse do finala, kjer mu je na žalost zmanjkalo moči proti prvemu favoritu turnirja, mlademu Avstrijcu Mariu Heju.

Slovenska delegacija se je sicer odrezala precej bolje kot prejšnje leto, ko smo lahko spodbujali naše igralce le do osmine finala, kjer sta se znašla zgolj dva igralca. Letos se je do iste stopnje prebilo kar pet domačinov, kar je za tako velik nabor igralcev na najvišjem nivoju precejšen uspeh, so zapisali organizatorji turnirja.

Marku Bakarčiču in Mateju Šuleku je uspel preboj do četrtine finala, dobro slovensko pripravljenost pa sta z devetim mestom potrdila Boris Erčulj in Jožko Marinko.

Po mnenju organizatorjev je letošnji Memorial v vsakem pogledu turnir rekordov. Poleg skupnega števila tekmovalcev je bila letos prijavljena še ena predstavnica nežnejšega spola več kot lani, kar kaže na rastočo popularnost tega športa.

Prav tako je na turnirju igralo lepo število obetajočih mladih igralcev, ki vlivajo upanje v svetlo prihodnost biljarda. Vsako leto večja organizacijska ekipa je dobra popotnica za prihodnja leta in je paša za oči vsem zagovornikom mednarodnega povezovanja.

Organizatorji so zadovoljni tudi z obiskom navijačev. Zaključni del turnirja, ki se je odvil v Biljardnici Kaval, je bil priča pravemu malemu kulturnemu šoku, saj so bila zasedena vsa sedišča, zapolnjen je bil vsak prost kotiček z ljubitelji športa, ki jim ni bilo odveč stati, prav tako pa so ljudje opazovali živi prenos na ekranih po biljardnici, od koder se ni videlo do samih miz.

In nenazadnje: večje število prijavljenih igralcev je pomenilo tudi večjo mednarodno prepoznavnost ter večjo podporo sponzorjev, ki so letos poskrbeli za kar se da lepo celostno izkušnjo Memoriala za tekmovalce.

Tako velikega biljardnega tekmovanja v Sloveniji še ni bilo, poudarjajo organizatorji, a izvedba letošnjega Memoriala Mateja Grabnarja (ki je bil pod tem imenom izveden zadnjič), je dala ekipi vetra, da prihodnje leto ponovi in še izboljša enega izmed največjih turnirjev regije, tako da bodo na svoj račun prišli tudi tisti igralci, ki so letos dogodek zamudili. Samo še dvanajst mesecev.

Ne spreglejte