Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
3. 5. 2013,
14.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Metod Ropret Dejan Vinčić Mitja Gasparini

Petek, 3. 5. 2013, 14.13

7 let, 12 mesecev

Najboljše slovenske odbojkarje bo možno spremljati brezplačno

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski odbojkarji so se zbrali. Selektor Luka Slabe in sedemnajsterica bodo s pripravami na Galjevici začeli misiji kvalifikacije za SP in uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Prva pomembna akcija slovenske izbrane vrste bo prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, to bo njeno sploh prvo sodelovanje v teh kvalifikacijah, ko se bo na turnirju v Stožicah med 24. majem in 26. majem merila za Izraelom, Madžarsko in Moldavijo. Prvo mesto jih neposredno vodi v tretji krog kvalifikacij, ki bodo na začetku prihodnjega leta.

"Zaradi prenove Tivolija bomo reprezentančni akciji izpeljali v Stožicah. Dejstvo je, da so slednje izjemno lep kompleks, po drugi strani pa se zavedamo, da jih je izredno težko napolniti. Vse tekme kvalifikacij si bo možno ogledati brezplačno, kar se mi zdi dodaten razlog za obisk zanimivih tekem. Reprezentance že lep čas ni bilo v Ljubljani, tako da je zdaj idealna priložnost, da si najboljše slovenske odbojkarje na delu ogledate tudi v prestolnici," je tiskovno konferenco v Rdeči dvorani mestne občine Ljubljana začel predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), Metod Ropret. "Prav vsi igralci, ki so dobili povabilo, so se odzvali, kar je lep pokazatelj, da si igralci želijo zastopati barve Slovenije in trdno odločeni, da izpolnijo cilje, ki smo si jih zadali. To je v prvi vrsti uvrstitev na evropsko prvenstvo in uvrstitev v tretji krog kvalifikacij," dodaja. Slovenija se bo v dodatnih kvalifikacijah za EP merila s tekmeci Hrvati.

Slabe: Časa za eksperimentiranje ni

O željah in pričakovanjih selektorja nismo spraševali, saj so ti kristalno jasni, pač pa nas je bolj zanimalo, po kakšnem ključu je izbral sprejemalsko zasedbo. "Za Čebuljem je dobra sezona, za Urnauta lahko rečemo, da je imel še boljšo, tukaj je še Flajs, ki ga v svojih vrstah želi vsak trener. Ko se od njega najmanj pričakuje, zna ta potegniti voz. Jan Pokeršnik je prihodnost slovenske odbojke, pričakuje se, da bo čez nekaj let on prevzel vlogo zdajšnjega kapetana, vlogo prvega napadalca-sprejemalca, še drugi Jan (Klobučar) pa se je izkazal predvsem v MEVZI, tudi ob koncu sezone je bil eden ključnih mož ACH Volleyja. Zanima me, kaj lahko pokaže še v reprezentančnem dresu," je bil konkreten Slabe, ki je še obrazložil, zakaj se ni odločil za legionarja Alena Djordjeviča in Jerneja Potočnika, o katerih je bilo toliko govora. "Takoj ko sem objavil širši seznam, sem večkrat povedal, da imamo zelo malo časa, časa za eksperimentiranje ni. Prevelike spremembe bi lahko podrle homogenost ekipe, ki je skupaj preživela že lep čas. Prepričan sem, da se bomo uvrstili na EP, potem pa v poštev pridejo tudi drugi. To sem jim tudi povedal in fantje so to tudi razumeli." Slabe s poškodbami, ki so že nekakšna stalna spremljevalka slovenske reprezentance, svojih varovancev nima. Razen Alena Pajenka, ki je v preteklih dneh bolehal za angino, in utrujenosti Tineta Urnauta, ki je šele četrtek prispel iz Irana, drugih nevščenosti ni.

Vinčić: Pozdravljam spremembe na OZS

Na voljo sedmi sili sta bila tudi Dejan Vinčić in po mnenju mnogih že reprezentančno "upokojeni" Mitja Gasparini. "Pozdravljam spremembe na OZS. Menjava vodstva, ustoličenje novega trenerja, zagotovo je to pozitivna stvar in lepa popotnica, da nam skupaj uspe še nadgraditi pretekle rezultate. Cilji pred akcijama pa so jasni. V prvi vrsti si želimo uvrstiti na EP in seveda zmagati domač turnir kvalifikacij," je povedal organizator igre Vinčić, njegovim besedam pa je prikimal tudi izolski "bombarder" in pozdravlja selitev v Ljubljano: "To fantastično. Doma sem namreč z Obale, zato je veliko lažje skočiti tudi v Izolo. Šalo na stran, a zdi se mi, da nikakor ni dobro, da reprezentanca bazira le v enem kraju. Moramo krožiti po Sloveniji in se predstaviti širšemu občinstvu, tudi za nas igralce je dobrodošlo, da se malo zamenja okolica. To ima lahko le pozitivne posledice."

Reprezentanca se bo po nekajdnevni vadbi v Ljubljani preselila v Planico in Kranjsko Goro, prvi prijateljski tekmi ju čakata na gostovanju proti Avstriji. Po prvih tekmah se bodo preselili v Mursko Soboto, kjer bodo odigrali še tekmi proti visoki Nemčiji.

Ne spreglejte