Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
19.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Slabe

Sobota, 24. 5. 2014, 19.39

7 let, 12 mesecev

"Na žalost potrebujemo dobro brco v zadnjo plat, da se prebudimo."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor Luka Slabe je po novi zmagi čestital svojim varovancem, čeprav bi si želel, da bi se prebudili že prej in da bi osvojili vse tri točke.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Na žalost potrebujemo dobro brco v zadnjo plat, da se prebudimo. Tudi danes se je ponovila zgodba iz Vroclava in preteklih turnirjev, da, ko je na drugi strani top ekipa, mi igramo, ko pa igramo proti ekipi svoje kakovosti ali celo slabši, se pojavljajo napake. To se nam ves čas ponavlja, da pa ne bo več tako, bomo potrebovali veliko takšnih tekem. Za današnjo tekmo moram svojim igralcem čestitati, ker smo bil resnično v težavah. Je bilo pa vse preveč nervoze v ekipi in ukvarjanje s sodnikoma ter nasprotno ekipo, ki je zelo dobro provocirala. Toda to je sestavni del igre in tudi nato se bomo morali navaditi, da ne bi po nepotrebnem izgubljali energije in zbranosti. Na koncu je najbolj pomembno, da smo zmagali. Kaj to pomeni, bomo vedeli po koncu tekme med Poljsko in Latvijo."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Za nami je še ena zelo dolga tekma. V naši igri se je videlo, da smo telesno in psihično utrujeni, kajti včerajšnja tekma s Poljaki nas je zelo izčrpala. Makedonci so tekmo začeli zelo pogumno ter zasluženo slavili v prvem nizu. Mi smo se sicer vrnili v igro, toda v tretjem nizu smo po tisti sodniški napaki spet popustili, toda najbolj pomembno je, da smo na koncu izvlekli to zmago in prišli do novih dveh točk."

Gregor Ropret, igralec Slovenije: "Mislim, da se je tudi na tribunah videlo, da smo se danes resnično mučili, vendar bolj sami s sabo kot z Makedonci, ki so igrali nepopustljivo in nas prisilili, da smo morali dati vse od sebe, če smo želeli priti do zmage v posamičnem nizu. Nam nikakor ni uspelo prikazati stalne igre, naredili smo preveč lastnih napak, toda dokler zmagujemo, je tudi tako v redu. Na srečo v petem nizu igramo zbrano, delujemo zelo zanesljivo, težko pa si je razložiti, zakaj nam to ne uspe tudi v nizih, ki jih izgubljamo."

Ne spreglejte