Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2009,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 19. 3. 2009, 13.31

8 let

Na turnirju prvakov brez Pegana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu Slovenija ne bo nastopila v popolni postavi.

Potem ko je na uvodu v sezono v Montrealu manjkal Mitja Petkovšek, ki je še okreval po poškodbi, je tokrat doma ostal Aljaž Pegan, ki se je v Kanadi poškodoval. V Nemčiji se bo prvič to sezono predstavila tudi Adela Šajn.

Potem ko je Petkovšek uvodno tekmo sezone v Montrealu izpustil, saj po poškodbi prsta še ni bil povsem nared, zdaj že komaj čaka, da bo spet okusil tekmovalni utrip. "Lahko rečem, da sem zadnjih 14 dni zelo garal v telovadnici, zelo dobro treniral. Prst je kar dobro; sicer zaradi poškodbe vezi nekaj elementov izvajam malo drugače kot sicer, a sem to že sprejel in pri težkih prvinah nimam težav. Na treningu sem izvedel tudi že celo sestavo in moram reči, da mi je zelo dobro uspela. Predvidoma bom delal 'lažjo' vajo z izhodiščno oceno 16,3 točke, zato lahko posežem nekje do ocene 15,8, kar bi bilo super," je dan pred odhodom v Nemčijo veselo razlagal 32-letni telovadec Narodnega doma.

Šajnova krasi plakate

"Sicer me od treninga vse boli in sem v bistvu precej izčrpan, a obenem naravnost navdušen in zelo motiviran pred novo sezono! Dovolj dolg premor sem imel in zelo se že veselim, da bom spet tekmoval," je še povedal večkratni svetovni in evropski prvak na bradlji Petkovšek.

Z nestrpnostjo svoj prvi nastop to sezono pričakuje tudi najboljša slovenska telovadka Šajnova, ki bo lahko v Cottbusu sebe spremljala tako rekoč na vsakem koraku, saj so si jo prireditelji izbrali za "obraz" svetovnega pokala v Cottbusu in njena podoba krasi vse plakate, letake in reklame za to prestižno tekmo. Šajnova, ki bo v Nemčiji ob dobri izvedbi gotovo ena od kandidatk za kolajne na gredi, pravi, da se dobro počuti in da je zelo dobro trenirala. "Malo mi je žal, ker smo izpustili Montreal, saj konkurenca ni bila tako močna in bi se dalo narediti dober rezultat. A sezona se tudi zame končno začenja na najvišji ravni in lahko rečem, da sem za ta čas odlično pripravljena. Zaradi sprememb gimnastičnega pravilnika imam nekaj novosti tako v sestavi na gredi kot na parterju in zdi se mi, da meni te spremembe ustrezajo," je še pred uvodom v sezono povedala 18-letna telovadka Zelene jame in dodala, da je za ta čas odlično pripravljena.

Peganu nagaja poškodba hrbta

Potem ko je moral Pegan že lanski turnir prvakov tik pred zdajci odpovedati zaradi poškodbe rame, je tudi tokrat zaradi poškodbe ostal doma. Že lep čas mu nagaja poškodba hrbta, zaradi katere je bil tudi ob nastop na minulem decembrskem velikem finalu svetovnega pokala dveh sezon v Madridu, na uvodu v letošnjo sezono v Montrealu pa je poškodbo obnovil tik pred finalnim nastopom. Čeprav se je z drugo oceno kvalifikacij uvrstil v finale, je nato tik pred zdajci nastop odpovedal, saj so bile bolečine prehude. "S hrbtom še ni najbolje. Po vrnitvi iz Kanade sem šel na natančen pregled z magnetno resonanco, na katerem nisem bil vse od sezone 1997/98, ko sem grdo padel z droga in se huje poškodoval. Danes dobim izvide in upam na najboljše, a občutek ni dober in v hrbtu mi nekaj škrta. Zelo veliko delam za moč, vaje pa si še ne upam poizkusiti. Ponavadi je bilo po tednu ali desetih dneh že boljše, zato sem precej slabe volje," pa je povedal 34-letni Pegan.

Po Cottbusu v Milano

Že 33. turnir prvakov, kot tekmo v Cottbusu tudi imenujejo, bo tradicionalno v Nemčijo privabil številna zveneča imena svetovne gimnastike. V boj z gimnastično smetano se bodo ob Petkovšku in Šajnovi za finalne nastope "podali" tudi Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora in Žiga Šilc ter Saša Golob. Kvalifikacije na posameznih orodjih bodo na sporedu v petek predvidoma od 13.00 do 19.30, finalni nastopi najboljše osmerice pa v soboto in nedeljo z začetkom ob 14. uri.

Že kmalu po Cottbusu pa se bo gimnastična smetana stare celine zbrala v Italiji, kjer bo v Milanu, evropski prestolnici športa za leto 2009, od 2. do 5. aprila na sporedu evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte