Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
9. 5. 2010,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 9. 5. 2010, 15.38

8 let

Na prvi izbirni tekmi brez presenečenj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo so v Tacnu izpeljali prvo izbirno tekmo za državno reprezentanco za kajakaše in kanuiste na divjih vodah, potem ko so morali zaradi previsokega vodostaja sobotno tekmo odpovedati.

Večjih presenečenj ni bilo, saj so vodilna mesta zasedli naši najboljši že iz preteklih sezon. Vendar omeniti velja, da je to šele prva izbirna tekma in da se lahko še marsikaj spremeni.

Pri kajakaših, kjer imamo Slovenci na voljo štiri mesta na tekmah svetovnega pokala, je bil najhitrejši aktualni svetovni prvak Peter Kauzer (BD Steklarna Hrastnik), ki je zaradi lanskih rezultatov sicer že kvalificiran v reprezentanco. Na drugo mesto se je uvrstil domačin Jure Meglič (KKK Tacen), tretje mesto si je priveslal Ljubljančan in najbolj izkušen med kajakaši Dejan Kralj (KKK Ljubljana), četrto mesto, ki še vodi v reprezentanco, pa si je priboril klubski kolega Petra Kauzerja, Janoš Peterlin (BD Hrastnik).

Božič in Taljat upravičila vlogo favoritov

Med kanuisti enosedi so prednjačili kanusti iz kajak kanu kluba Tacen. Kanuisti imajo na svetovnem pokalu na voljo kar pet mest, tako da boja "na nož" ni moč pričakovati. S progo je najbolje opravil lani naš najboljši Benjamin Savšek (KKK Tacen), sledila pa sta mu mlada klubska kolega Lenarčič Jure in Anže Berčič, na četrto mesto se ja zavihtel veteran Simon Hočevar (KK Simon), za njim pa še en izkušeni kanuist iz Gorice Dejan Stevanovič (KK Soške elektrarne). Po tekmi smo poklicali našega najboljšega kanuista Benjamina Savška, ki ni imel večji težav na progi, predvsem v drugo se je zelo dobro zapeljal po tacenski progi: "Res je, na progi nisem imel večjih težav, čeprav sem v prvem teku naredil dva dotika vratic (štiri kazenske sekunde) in bil šele ne petem mestu. V drugo sem šel bolj 'na polno' in uspela mi je zares dobra vožnja," je najprej pokomentiral svoji vožnji ter se še dotaknil svojih klubskih kolegov Lenarčiča in Berčiča, ki sta se uvrstila takoj za njim. "Z Lenarčičem sva celo pripravljalno obdobje delala skupaj, saj imava skupnega trenerja Jožeta Vidmarja in oba sva zelo napredovala, tudi Berčič je letos zelo napredoval, tako da sem vesel, da smo mladi postali konkurenčni starejšim tekmovalcem," je še povedal Beni, kot ga kličejo prijatelji, a še dodal, da Hočevarja in Stevanoviča še zdaleč ni za odpisat, saj sta velikokrat dokazala, da sta izredno dobra kanuista.

Pri dekletih v kajaku je s progo najbolje opravila Primorka Urška Kragelj (KK Soške elektrarne), ki je svojo kolegico iz kluba Nino Mozetič ugnala za več kot pet sekund, na tretje mesto pa se je uvrstila naša najmlajša v reprezentanci in še mladinka Eva Trčelj (KKK Ljubljana).

V kanuju dvosedu sta se v slovensko reprezentanco že uvrstila dvojec Sašo Taljat in Luka Božič (KK Soške elektrarne), a primorska naveza je tudi na današnji izbirni tekmi dokazala, da še nimata prave konkurence pri nas. S progo sta opravila najbolje in drugouvrščeni dvojec Luka Slapšak in Urban Jarc (KKK Ljubljana) pustila za seboj za debelih 5 sekund, na tretje mesto pa sta se uvrstila Dejan Kralj in Simon Hočevar (KKK Ljubljana/KK Simon), ki sta se za letošnjo sezono odločila, da bosta nastopila še v kanuju dvosedu. Veseli predvsem dejstvo, da bomo imeli Slovenci v tej disciplini na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Tacnu zelo močno ekipo in se lahko nadejamo dobrih rezultatov.

Naslednje izbirna tekma bo prihodnji teden, prav tako v Tacnu, kjer bo potekala tekma za ICF ranking. Nastopili bodo tudi tuji tekmovalci. Za uvrstitev v državno reprezentanco bo štel boljši tek v kvalifikacijah in polfinalna vožnja.

Ne spreglejte