Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2008,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 17.03

8 let

Na namiznoteniškem SP z večjimi cilji dekleta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska namiznoteniška reprezentanca je odpotovala v Guangzhou, kjer se bo v nedeljo začelo svetovno ekipno prvenstvo.

Obe reprezentanci bosta nastopali v drugi kakovostni skupini, kar pomeni, da bo njun maksimum 25. mesto. Več možnosti, da si priigrajo nastop v višjem kakovostnem razredu, imajo dekleta, saj se bo fantom preveč poznala odsotnost Bojana Tokiča, ki je nastop odpovedal zaradi lažje poškodbe. Izbranke selektorke Andreje Ojsteršek Urh, ki je v reprezentanco povabila Martino Safran, Biljano Todorovič, Manco Fajmut in namesto poškodovane Jane Tomazini Kristin Fatorič, bodo v predtekmovalni skupini igrale z Litvo, Malezijo, Nigerijo, Venezuelo in Portugalsko, cilj je upravičiti status nosilk in si s prvim mestom v skupini zagotoviti boj za mesta od 25. do 33.

"Tudi z drugim in tretjim mestom se še lahko borimo za 25. mesto, toda želimo biti prve v skupini, kar bi nam v nadaljevanju prvenstva zagotavljalo nekoliko lažje delo. V skupini bo verjetno najtežji nasprotnik Litva, ki naj bi nastopila v popolni postavi. Tudi z Ruto Pasauskiene, ki je pred kratkim postala mamica. Sem optimistka. Ni nemogoča tudi uvrstitev v prvo kakovostno skupino," je optimistično razpoložena Andreja Ojsteršek Urh, ki meni, da so dekleta na pripravah v hrvaški Dugi Resi odlično delala in se nahajajo v dobri formi: "Veseli me predvsem odnos. Dekletom svetovno prvenstvo veliko pomeni in močno si želijo vsaj izboljšati 33. mesto s prejšnjega prvenstva."

Odpoved Tokiča zmanjšala ambicije

Fantje, reprezentanco sestavljajo Mitja Horvat, Uroš Slatinšek, Saš Lasan in Bojan Ropoša, se bodo v skupini merili z Brazilijo, Ukrajino, Luksemburgom, Iranom in BiH, kot razmišlja selektor Bojan Rak, pa bi bil uspeh, če bi bili v skupini tretji. Osnovni želja pa je izboljšanje 36. mesta s prvenstva v Bremnu pred dvema letoma.

"Še pred tednom sem bil velik optimist, nato pa je prišla odpoved Tokiča in položaj se je povsem spremenil. Prej sem verjel, da v drugem kakovostnem razredu lahko premagamo vsakogar, računica za to je bila povsem uresničljiva, znašala pa je dve točki Tokiča in eno Lasana, Slatišnka ali Horvata. Zdaj pa bo zelo težko osvojiti tudi tretje mesto v skupini. Brazilci z dvema Kitajcema so nepremagljivi, Ukrajinci prav tako, nevarna bosta Luksemburg in BiH. Praktično bo uspeh že sama zmaga. Fante bom do prve tekme poskušal psihološko dvigniti, saj je bila tudi za njih odpoved Tokiča šok."

V obeh konkurencah naslov svetovnih prvakov branijo Kitajci, ki verjetno ne bodo imeli težkega dela, da uspeh ponovijo. Še posebej, ker bodo pri moških branilci naslova podprvaka Nemci, verjetno edini, ki bi poleg Južne Koreje lahko ogrozili zmago gostiteljev v moški konkurenci, nastopili brez Tima Bolla.

Ne spreglejte