Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 10. 2011,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Petkovšek Sašo Bertoncelj Adela Šajn

Petek, 28. 10. 2011, 11.40

8 let

Na Madžarsko brez Bertonclja in Šajnove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telovadci in telovadke se bodo konec tedna zbrali na veliki nagradi Madžarske, prvi večji tekmi po minulem svetovnem prvenstvu v Tokiu, ki se za slovensko izbrano vrsto ni končalo najbolj uspešno.

V Szombathely je odpotovala številčna slovenska odprava na čelu z Mitjo Petkovškom, medtem ko bosta Sašo Bertoncelj in Adela Šajn tokrat ostala doma.

Bertoncelj je po velikem razočaranju na svetovnem prvenstvu v Tokiu povsem padel v formi, kar je razumljivo, zato se je odločil, da bo sezono nadaljeval šele prihodnji konec tedna, ko bo Osijek gostil tekmo svetovnega pokala. "Po svetovnem prvenstvu je šla forma res drastično navzdol. Morda niti ne toliko sama pripravljenost, kot bolj volja do pravega dela, tako da sem zdaj potreboval kar kak teden ali dva, da sem se spet sestavil," je uvodoma svojo odpoved nastopa pojasnil edini slovenski finalist minulega SP, Bertoncelj, ki mu je minuli petek odtrgalo žulj na roki, nato pa je v nedeljo še zbolel, tako da se je odločil, da na Madžarsko ne bo odpotoval.

"Lahko bi rekel, da je bila tudi bolezen bolj kot ne posledica tega stresa in izkazalo se je, da se še nisem mogel takoj po SP dovolj zbrati in pripraviti za neko pravo formo. Odločil sem se, da v Szombathely še ne grem, ampak sem pa te dni že v precej boljši koži in spet dobro treniram. Počutje je drastično boljše in treniram povsem normalno. Samo da se še žulj do konca zaceli in spet bom prav z užitkom telovadil," je še pojasnil 27-letni Škofjeločan in dodal: "Sezono bom tako nadaljeval v Osijeku, kjer se bo prihodnji teden nadaljevala sezona svetovnega pokala."

Klavora se počuti odlično

Tako bodo v Szombathelyju nastopili Petkovšek na bradlji, Alen Dimic na konju z ročaji, bradlji in drogu, Rok Klavora na parterju in preskoku, Gregor Saksida na krogih in Žiga Pečan na drogu. "Počutim se super in sem dobro pripravljen na tekmo," je povedal Klavora, ki je nazadnje tekmoval konec septembra, ko je na svetovnem pokalu v Mariboru na parterju vpisal svojo prvo zmago na tekmovanjih te ravni. Na SP nato ni nastopil, po enomesečnem tekmovalnem premoru pa se nastopov na Madžarskem že zelo veseli.

"Res se zelo dobro počutim, težav z zdravjem nimam in tudi vaje na treningih mi gredo zelo dobro od rok ter redko kdaj naredim kakšno napako. Tako da računam, da bom na parterju prejel tako želeno oceno 15 točk, da končno postrižem svojega trenerja Dejana (Jovanovića, op. p.). To sem mu obljubil že po zmagi v Mariboru in zdaj imam do konca sezone sicer še kar nekaj priložnosti, a on ima že zelo dolge lase," je v smehu pojasnil Ljubljančan, ki je pred časom stavil s trenerjem, da se slednji postriže povsem na kratko, takoj ko bo njegov varovanec prejel oceno 15 točk.

Tudi ženska vrsta bo nekoliko oslabljena, saj je Šajnovi pot na Madžarsko preprečila skrivnostna bolezen črevesja, zaradi katere je morala nekaj časa bivati celo v bolnišnici. Zdravniki za zdaj še ne vedo natančno, za kakšno bolezen gre, a sumijo, da je genetsko pogojena. Najboljšo slovensko telovadko tako v naslednjih tednih čaka še kopica testov, da bodo zdravniki ugotovili, za kaj sploh gre. Tako je že jasno, da bo poleg Szombathelyja Šajnova izpustila tudi svetovni pokal v Osijeku prvi novembrski konec tedna. Tako bodo žensko vrsto na Madžarskem zastopale Ivana Kamnikar, Fiona Novak, Tina Ribič in Carmen Horvat.

Ne spreglejte