Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
28. 12. 2007,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 14.04

8 let

Na krilih Urnauta in navijačev do zmage

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volley Bleda so z zmago na otvoritveni tekmi lige prvakov doma proti belgijskemu Noliku potrdili, da sodijo med evropsko odbojkarsko elito. Junak večera je bil mladi Tine Urnaut.

Karte odbojkarskih strategov Dragutina Baltića in Vitala Heynena so bile razkrite takoj po prihodu odbojkarjev na igrišče. Začetno udarno šesterico pri naših so tvorili: Taliaferro, Gasparini, Čuturič, kapetan Pleško, Thomas in libero Škorc, pri belgijski ekipi pa Derkoningen (libero), Van Dijk, Cundy, Van De Loo, Pinheiro in kapetan Wiebel. Prvi niz so bolj podjetno začeli Belgijci in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 8:5. V nadaljevanju je naš strateg Baltič dal priložnost tudi Čebronu in Kamniku, a to ni prineslo preobrata. Gostje so še naprej diktirali tempo, o čemer nazorno pričata vmesni in končni rezultat prvega niza – 16:11 in 25:21. V drugem nizu so naši zaigrali kot prerojeni in prevzeli pobudo. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo 8:6. Blestela sta predvsem Gasparini in Thomas. Blejci so naskok ohranili tudi do drugega tehničnega odmora – 16:13. Malo kasneje sta bili moštvi že poravnani na 21:21. Ob izenačenju je trener Baltič naredil potezo večera in v igro poslal Tineta Urnauta. 19-letni mladenič je takoj začel igrati "na polno": zabil za 23:22, serviral za 23:23, zabil za 24:23 in največ pripomogel, da je bil drugi niz dobljen. Odločilno zaključno žogo je serviral Pleško, uspešen blok naših pa je poskrbel, da se je izid v nizih poravnal na 1:1.

Očitno so naši s tem preobratom dobili krila, prepotrebno samozavest, kar je bilo zelo očitno v naslednjih dveh nizih. Tretji niz so odlično začeli in povedli s 3:1, nato pa popustili in na prvi tehnični odmor odšli z zaostankom 6:8. Ob drugem premoru je bilo že 11:16 za goste. Nato pa so Blejci ujeli priključek pri 19. točki. Zraven je bil seveda spet Urnaut. V finišu niza so več znanja pokazali domačini in izkoristili drugo zaključno žogo za zmago 29:27. Četrti niz se je na koncu izkazal za odločilnega. Odbojkarji ACH Volleya Bleda so takoj prevzeli pobudo, do 17 točke vodili, nato pa se je zopet začela prava drama. Tekmeca sta se izmenjavala v vodstvu, tehtnico pa je na našo stran znova nagnil Urnaut, ki je bil najbolj vsestranski igralec tekme. Odlično je blokiral, zabijal in za konec še z neubranljivim servisom pokopal Belgijce. Na semaforju je pisalo 25:22 za Bled in zmaga s 3:1 v nizih je bila zasluženo prigarana. Draž lige prvakov so sicer okusili prav vsi igralci Bleda, saj je Baltič dal priložnost vsem 12 fantom.

Ob temperamentnih blejskih navijačih, ki so pripravili pravo navijaško ozračje, je ekipo ACH Volleya s svojo navzočnostjo podprl tudi Tomislav Šmuc. 31-letni igralec je dobro prestal operacijo hrbtenice (discus hernia) in naj bi se svojim soigralcem predvidoma pridružil po mesecu dni rehabilitacije. Blejski strateg Dragutin Baltić pa je na otvoritveni tekmi pogrešal tudi novinca v klubu, Američana Scotta Touzinskega, ki bo v Slovenijo prišel novembra.

Ne spreglejte