Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 4. 2020,
14.13

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Tyson Fury Tudi to je šport Tudi to je šport boks

Sobota, 25. 4. 2020, 14.13

4 leta

Tudi to je šport

Med treningi lokal pivo in kokakolo, danes svetuje: Ne pozabite na hidracijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Tyson Fury | Tyson Fury se pripravlja na tretji spopad z Deontayjem Wilderjem, datum dvoboja pa še ni znan. | Foto Gulliver/Getty Images

Tyson Fury se pripravlja na tretji spopad z Deontayjem Wilderjem, datum dvoboja pa še ni znan.

Foto: Gulliver/Getty Images

Svetovni boksarski prvak težke kategorije Tyson Fury opozarja na pomembnost hidracije pri športni dejavnosti, čeprav sam nekoč ni bil najboljši zgled pri tem. Priznal je, da je včasih med treningi pogosto posegel tudi po pivu, z dietno kokakolo pa je bil domala zasvojen, a danes živi veliko bolj zdravo.

Tudi britanski boksarski prvak, ki je konec letošnjega februarja v Las Vegasu odčital lekcijo Američanu Deontayju Wilderju in mu vzel šampionski pas WBC, te dni, ko je svet na kolena spravila koronakriza, na družbenih omrežjih objavlja posnetke treninga in deli nasvete.

"Ljudje med treningi pijejo marsikaj čudnega"

Nedavno je poudaril pomembnost primerne hidracije, a morda za tovrstne nasvete le ni pravi naslov. "Ne pozabite na tekočino, pijte vodo ali karkoli že," svetuje orjak in pojasnjuje: "Da, rekel sem karkoli, saj sem v boksarski karieri videl že marsikaj. Ljudje med treningi pijejo marsikaj čudnega, Red Bull, na primer, pa mlečne napitke, nekoga sem celo videl piti pivo Fosters med trening rundami. Ne bom o imenih, ampak Tyson Fury," je v svojem šaljivem slogu našteval Fury in dodal: "Ah, dobri stari časi, kajne?"

Britanski dvometraš je na veliko boksarsko prizorišče stopil leta 2015, ko je v Düsseldorfu šokiral javnost in premagal ukrajinskega prvaka Vladimirja Klička, nato pa je imel težave z depresijo, zlorabo drog in na splošno nezdravim življenjem. Zredil se je na skoraj 180 kilogramov in kazalo je, da se v ring ne bo več vrnil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My back workout pump quick 10 mins blast 👍🏻😉🏋️‍♀️

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Piva in kokakole ni več, ene navade pa ni opustil

A se je, in to veličastno. Po dveletnem premoru se je vrnil dobrih 50 kilogramov lažji, povedal je, da se je znebil številnih nezdravih razvad. Na tretji spopad z Wilderjem se pripravlja veliko bolj premišljeno, pravi: "Izločil sem vse motnje, kot so mobilni telefon in podobne stvari. Nobene dietne kole ne pijem, pa čeprav mi je bila nekoč zelo blizu, popil sem je na litre. Prvič v življenju hodim spat ob 21.30 in se zbujam ob sedmih zjutraj, svež kot rožica."

Ene navade pa vendarle ni opustil, priznava 31-letni borec: "Še vedno masturbiram sedemkrat na dan in tako vzdržujem visoko stopnjo testosterona."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shoulder workout pump, 🏋️‍♀️ today

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Preberite še:

 

Ne spreglejte