Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2012,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 3. 11. 2012, 21.07

8 let

Mariborčanke še ne poznajo poraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 5. kroga srednjeevropske lige v Bratislavi premagale Slavio s 3:2 (-16, 23, -17, 18, 17).

Odbojkarice Nove KBM Branika tudi po petih tekmah srednjeevropske lige ne poznajo poraza. Mariborčanke so v peti tekmi s 3:2 premagale ekipo Slavie iz Bratislave, čeprav so že zaostajale z 1:2 v nizih. S tem so obdržale prvo mesto na lestvici.

Domača vrsta je tekmo začela zelo dobro. Igrala je zanesljivo v obrambi, povezano v polju in učinkovito v napadu. Še zlasti po vodstvu 13:10, ko je z delnim izidom 8:3 vodstvo povišala na osem točk (21:13). Do vodstva z 1:0 je prišla brez kakršnih koli težav. Slovaške odbojkarice so tudi v drugem nizu igrale dobro, ob drugem tehničnem odmoru so vodile s 16:13. Ko pa so gostje začele bolje izvajati začetne udarce, je sledil zasuk. Pri 18:18 so ujele prednost gostiteljic, si nato priigrale dve točki prednosti, z zbrano igro so ju obdržale do konca niza.

Ekipa Slavie je v tretjem nizu spet zaigrala odločno, mariborske odbojkarice pa nezanesljivo v polju in neučinkovito v napadu. Plod take igre je bilo vodstvo domače vrste 16:11. Tudi menjave igralk, za katerimi je posegel trener slovenskih prvakinj Bruno Najdič, niso prinesle želene spremembe na parketu. Domača vrsta je še naprej igrala zelo zanesljivo, visoke prednosti do konca niza ni več izpustila iz rok.

Da se ne nameravajo predati, so mariborske odbojkarice dokazale v četrtem nizu. Spet si ujele ritem igre, povedle z 8:7, po odličnih izvajanjih začetnih udarcev Elene Kučej in Sare Najdič pa je njihova prednost do drugega tehničnega odmora narasla na šest točk. V napadu je bila še naprej neustavljiva Iza Mlakar, ki je bila najzaslužnejša, da so rezultat v nizih izenačile na 2:2.

V petem nizu so igralke obeh ekip poskrbele za dramo. Gostiteljice so povedle s 14:12, po dveh uspešnih blokih gostij je bil rezultat izenačen, izenačen je bil nato še trikrat, pri vodstvu mariborske ekipe 18:17 pa so gostiteljice zapravile napad in zmage so se veselile slovenske prvakinje.

"Dekleta si zaslužijo pohvalo za izredno borbeno in na trenutke zelo kakovostno igro. Še zlasti v odločilnih trenutkih drugega in petega niza, ko so pokazala tudi zbrano in zrelo igro," je povedal pomočnik trenerja mariborske ekipe Matjaž Hafner.

Ne spreglejte