Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2008,
21.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2008, 21.46

7 let, 12 mesecev

Mariborčanke izpadle iz tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v povratni tekmi osmine finala pokala challenge izgubile proti ekipi Stiinta Bacau z 1:3 in izpadle iz nadaljnjega tekmovanja.

Mariborskim odbojkaricam ni uspela uvrstitev v četrtfinale tekmovanja za pokal challenge. Po porazu z 0:3 v prvi tekmi pred tednom dni v Romuniji so izgubile tudi povratno tekmo, le s to razliko, da so v dvorani Lukna osvojile niz. Gostje so se zasluženo uvrstile v četrtfinale, saj so se pokazale kot zrelejša ekipa.

Še posebej dobro je romunska vrsta igrala v prvem in drugem nizu. V prvem si je občutnejšo prednost priigrala že ob drugem tehničnem odmoru, ko je bil rezultat 16:8. Z odličnimi začetnimi udarci so romunske odbojkarice oddaljile od mreže mariborske igralke, ki so za nameček še slabo sprejemale in igrale nepovezano v polju in posledica tega je bil prepričljivo izgubljen niz. Podobno igro so gledalci spremljali tudi v drugem nizu, le da je bila igra do rezultata 6:6 izenačena, potem pa so si visoke, izjemno gibčne in borbene gostje priigrale nekaj točk prednosti. Do drugega tehničnega odmora je gostiteljicam uspelo znižati prednost gostij na dve točki, toda v nadaljevanju je romunska vrsta zagospodarila na igrišču in zlahka dobila še drugi niz.

V tretjem nizu je prišlo do preobrata, kajti domače igralke so zaigrale veliko bolje. Z zanesljivo igro v polju in čvrstim blokom so nizale točke za točko in se sredi niza odlepile za kar sedem točk (14:7). Gostje so poskušale ujeti visoko vodstvo Mariborčank, a jim to ob zbrani igri mariborskih odbojkaric ni uspelo. Četrti niz je pokazal, da so romunske odbojkarice vendarle kakovostnejše. Do sredine niza je bil rezultat večkrat izenačen, toda pri vodstvu 12:11 je romunska vrsta izvedla nekaj odličnih napadov in si priigrala prednost petih točk (20:15). Tudi končnica je minila v boljši igri tekmic, ki so obdržale visoko prednost in tekmo mirno pripeljale h koncu.

Ne spreglejte