Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
22.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 22.43

8 let, 5 mesecev

Mariborčanke do polnega izkupička v Celovcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v 16. krogu srednjeevropske odbojkarske lige v Celovcu gladko s 3:0 (23, 17, 21) ugnale domačo ekipo Sparkasse.

Mariborske odbojkarice so še drugič premagale ekipo Sparkasse, le s to razliko, da so v Mariboru izgubile niz. Tokrat so bil še prepričljivejše in njihova gladka zmaga niti v enem trenutku tekme ni bila ogrožena.

Gostje so dobro začele tekmo in vodile z 10:8, a slabše nadaljevale in gostiteljice so v drugem tehničnem odmoru vodile s 16:14. Z dobrimi začetnimi udarci in uspešno igro v bloku so Mariborčanke pri 20:20 ujele Celovčanke, nato povedle s 24:23, po napaki ekipe Sparkasse pa osvojile še 25 točko.

Drugi niz je minil v popolni premoči mariborske vrste, ki je igrala domala brez napak. Točke je osvajala v serijah in povedla celo z 20:8. Zadovoljna z visokim vodstvom si je mariborska vrsta, v kateri zaradi bolezni ni bilo Novoselove, Cvetanovičeva pa je iz enakega razloga igrala manj - namesto nje je v igro vstopala Knupležova in pokazala zelo dobro igro - privoščila lagodnejšo igro, tako da so gostiteljice prišle do daha, vendar se porazu v drugem nizu niso mogle ogniti.

Tudi tretji niz je pokazal, da ima Nova KBM Branik kakovostnejši igralski kader. Do sredine niza je bila igra enakovredna, v končnici pa so se Mariborčanke z nekaj uspešnimi akcijami odlepile in brez težav tekmo pripeljale h koncu.

Ne spreglejte