Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2011,
18.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anja Čarman Cekič Peter Mankoč

Ponedeljek, 12. 12. 2011, 18.00

4 leta, 9 mesecev

Mankoč močnejši tudi od uroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob povratku s 15. plavalnega EP v kratkih bazenih sta se izmed plavalcev predstavila le Anja Čarman in spet aktualni evropski prvak Peter Mankoč, Damir Dugonjič se je že vrnil v ZDA.

Prav 23-letni Korošec je z dvema srebrnima medaljama v Szczecinu prvič začutil utrip, kako je biti med najboljšimi v Evropi. Študenta na univerzi Berkeley tokrat zaradi povratka v ZDA ni bilo na novinarski konferenci, zato pa je bil prisoten Peter Mankoč, ki je na 100 mešano osvojil že jubilejno deseto zlato. Ilirijan po medaljah posega vse od leta 1999, med leti 2000 in 2008 je osvojil devet zaporednih naslovov svetovnega prvaka in dosegel dva svetovna rekorda, pri 33 letih pa se je še enkrat vrnil na evropski prestol. "Vesel sem, da mi je po dveh letih spet uspelo vrniti z medaljo in 13. leto zapored sem se spet vrnil z medaljo," je med drugim povedal Peter Mankoč, s katerim si boste lahko na Sportalu tudi prebrali daljši intervju.

Še ena junakinja v slovenskem tabora je bila Anja Čarman. Med drugim je zaradi nenadne in neznane slabosti eno noč prebila celo v bolnišnici in se po dveh dneh infuzij celo prebila v finale na 200 hrbtno, kjer pa je zasedla peto mesto. "Imela sem malce smole, sicer pa sem tega že navajena (smeh). Vedela sem, da sem zelo dobro pripravljena in se prebila v finale. Že pred polfinalom sem se slabo počutila, potem pa mi je slabost vzela precej moči za finale," je med drugim dejala najboljša slovenska plavalka na letošnjem EP, ki je med vrsticami razkrila, da bi bila dosegljiva tudi medalja.

Velja izpostaviti tudi dosežke drugih slovenskih plavalcev. Robert Žbogar je ujel stik z evropsko konkurenco in se dvakrat uvrstil v finale. Tudi mladi rod plavalk je opozoril nase. Šele 17-letna Urša Bežan in 15-letna Mojca Sagmeister sta izboljšali osebne rekorde in sta kandidatinji za štafeto 4 x 200 prosto, ki se lahko celo uvrsti na olimpijske igre. "Dosegli smo devet final, kar je velik uspeh. Ob tem pa še tri medalje. Glede na to, da smo bili v 'silver' hotelu (v prevodu pomeni srebrni), smo se že bali, da ni to kak urok. Vendar Peter Mankoč je premagal tudi to," je nekoliko šaljivo dejal selektor Roni Pikec.

Slovenski plavalci bodo naslednje večje tekmovanje pred OI 2012 v Londonu imeli maja prihodnje leto, ko bo prvenstvo v Belgiji in na Nizozemskem.

Ne spreglejte