Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
25. 5. 2014,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe odbojka kvalifikacije

Nedelja, 25. 5. 2014, 21.50

8 let

Luka Slabe: Kvalifikacije uspele, želeli dobiti štiri, zmagali na petih tekmah

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski odbojkarji so izpolnili cilj, ki so si ga zastavili pred kvalifikacijami za EP. Poljaki so pričakovano osvojili prvo mesto, Slovenci pa se bodo za EP pomerili v dodatnih kvalifikacijah.

"Pred začetkom kvalifikacij smo merili na drugo mesto. Želeli smo si štiri zmage, zdaj smo jih dosegli pet, kar pomeni, da lahko ta dva turnirja označimo kot zelo uspešna," so bile po končanem turnirju v Stožicah prve misli slovenskega selektorja Luke Slabeta. Slovenci so po šestih odigranih tekmah za zmagovalci v skupini, Poljaki, zaostali pet točk. So bili Poljaki res nepremagljivi ali bi jih bilo mogoče v najboljšem mogočem scenariju tudi zamenjati na prvem mestu? "V najboljšem scenariju smo jih premagali. Nočem računati, kaj bi bilo, če bi bilo to na Poljskem. Dejstvo je, da smo s petimi zmagami ostali brez neposredne uvrstitve na EP. Vstopnico za nastop na tem velikem tekmovanju bomo lovili v dodatnih kvalifikacijah." Samo za primerjavo, Slabetova četa je s petimi zmagami ostala brez vstopnice za EP, Hrvati pa so se v skupini z Nizozemsko in Črno goro tja uvrstili s štirimi zmagami in dvema porazoma.

Čez leto dni za EP s Portugalci

Dodatne kvalifikacije bodo na sporedu šele čez leto dni, nasprotnik Slovenije pa bo Portugalska, nasprotnik, ki so ga januarja letos že premagali v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Nišu.

"Do tekem s Portugalsko je še 12 mesecev. Veliko se lahko spremeni tako v naši kot tudi v njihovi reprezentanci. To je ekipa po naši meri, saj si tudi na lestvici delimo mesto. Pričakujem težki tekmi, kot že rečeno, pa se v letu lahko še marsikaj spremeni," je tekmeca v dodatnih kvalifikacijah pokomentiral Slabe.

Le tri dni počitka

Počitka za odbojkarje ne bo. Že 10. junija se začenja evropska liga, ki jo bodo slovenski fantje začeli na Danskem, tam ju čakata dve tekmi z domačo izbrano vrsto. "Fantje bodo imeli tri dni počitka, potem pa se v četrtek zberemo v Mariboru. Tam se bomo pospešeno pripravljali na začetek evropske lige. Upamo, da bomo v tem tekmovanju ostali čim dlje, upam, da do konca julija. V tem primeru bi nastopili v finalu evropske lige."

Ponosen na Konciljo in Pavloviča

Pred začetkom kvalifikacij je bila reprezentanca izjemno podhranjena na blokerskem položaju. Najprej je zaradi poškodbe udeležbo odpovedal Matevž Kamnik, Matej Vidič se je igralsko upokojil, v Stožicah pa je Slovenija pa je Slovenija igrala tudi brez , zato sta bila v ospredje potisnjena Danijel Koncilja in Uroš Pavlovič. Zaupanje selektorja sta več kot upravičila. "V kratkem času smo izgubil tri srednje blokerje, a Koncilja in Pavlovič sta več kot dostojno zakrpala nastalo vrzel. Naredila sta ogromen posel, zelo sem ponosen na njiju," je naglas pohvalil oba blokerja slovenski selektor, ki bo imel tako v prihodnje ob tem položaju sladke skrbi.

Ne spreglejte