Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2012, 7.00

8 let

Ljubljana po dolgem času spet najboljša na mivki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ragbisti so sezono zaključili na tradicionalnem 15. mednarodnem turnirju v ragbiju na mivki. V sklopu dneva četrtne skupnosti Šiška je RFC Ris organiziral največji tovrstni dogodek v Sloveniji.

V mednarodni zasedbi osmih ekip se je na vrh po nekajletni odsotnosti spet vrnil ragbi klub Ljubljana, ki je v izredno razburljivem finalu ugnal državne prvake iz Bežigrada. V zadnji akciji je za Ljubljano zmagoviti zadetek in s tem minimalno zmago s 3:2 dosegel Geoffrey Petit, ki je hkrati odigral poslovilno tekmo in se vrača v domačo Francijo. Zadnje mesto na zmagovalnem odru je pripadlo lanskoletnim zmagovalcem turnirja Olimpiji, ki je v odločilni tekmi premagala angleško ekipo Doncasterja. Igralci iz dežele, kjer se je ragbi začel in ki je že osvojila naslov svetovnega prvaka, so prikazali zelo dopadljivo igro, vendar so bile najboljše slovenske ekipe vendarle premočne. Peto mesto je pripadlo ekipi iz Maribora, za njimi se je uvrstil RFC Ris, na koncu razpredelnice pa so se zvrstili mladinci RK Ljubljane, ki zagotavljajo, da ima ragbi v Sloveniji svetlo prihodnost.

Gledalci so poleg odličnih akcij igralcev lahko uživali tudi v estetsko dovršenih koreografijah plesalk plesno navijaške skupine TVID. Organizator je poskrbel tudi za ohladitev, saj je ob igrišču postavil bazen, ki so ga na najbolj duhovit način izkoristili gostje iz Anglije in bili za to nagrajeni z bučnim aplavzom občinstva.

''Že pri prvem treningu sem uvidel, da se v Sloveniji igra pravi ragbi in da je RK Ljubljana odlična ekipa z čudovito atmosfero in veliko vrhunskih igralcev. V tem letu igranja za Želve sem spoznal, da fantje niso le moštvo, vendar skupina prijateljev, ki si stoji ob strani na igrišču in izven njega,’’ je dejal najboljši igralec turnirja Geoffrey Petit, nato pa nekaj besed namenil še svojemu odločilnemu zadetku: ‘’Si lahko predstavljate, kakšne občutke sem doživel? Dosegel sem odločilni zadetek ob koncu svoje zadnje tekme, za zmago nad državnimi prvaki iz Bežigrada! Nikoli v življenju ne bom tega pozabil! Hvala Slovenija!

Ne spreglejte