Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 9. 2011,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 7. 9. 2011, 18.20

8 let

Kvalifikacije zaradi premočnega vetra odpadle

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem prvenstvu v Bratislavi so zaradi premočnega vetra odpovedali današnje kvalifikacije za kanuje dvosede in kajakašice.

Zgodilo se je ravno tisto, česar so se vsi najbolj bali. Že prvi tek kvalifikacij je bil speljan na meji regularnega, saj so imeli nekateri tekmovalci že zares nemogoče razmere na progi. Najprej so organizatorji prestavili štart drugega teka kvalifikacij na 17.15, vendar se je veter do takrat le še bolj okrepil, tako da so bili prisiljeni odpovedati celotne kvalifikacije. Razveljavljeni pa so tudi vsi rezultati prvega teka, kjer so se v takšnih razmerah naši dobro odrezali. Sašo Taljat in Luka Božič sta bila 9., med dekleti pa se je najbolje odrezala Primorka Urša Kragelj, ki si je ob pozibavanju vrat priveslala 3. mesto, Terčeljeva pa je bila 14.

Z glavo je ob progi zmajeval tudi naš najboljši kajakaš Peter Kauzer, ki je bil mnenja, da je treba kvalifikacije odpovedat. Po vprašanju, ali je ogroženo že samo prvenstvo, je Hrastničan dejal: "Takole bom rekel. Če se ne bodo ozirali na televizijski prenos, potem prvenstvo definitivno ni pod vprašajem. Če pa se bodo ozirali predvsem na to in ne na samo tekmo, potem pa je prvenstvo pod vprašajem."

Še bolj zaskrbljujoče pa je, da vremenska napoved za prihodnje dni ne obeta nič dobrega. Veter se naj bi še bolj okrepil. Dosegal naj bi hitrosti tudi tja do 70km/h. Očitno so včerajšnje napovedi Andreja Jelenca povsem držale. Tudi on sam je bil brez besed in le zmajeval z glavo ob progi. Ne gre pozabiti, da je vložek na tem prvenstvu zelo velik, saj se lovijo olimpijske kvote za OI v Londonu.

Po sestanku članov žirije ostajajo napovedi s strani organizatorja nekoliko zadržane, saj nihče noče prehitevati dogodkov.

V četrtek ob deveti uri zjutraj bo znano, ali bodo v popoldanskih urah, natančneje ob 14.00, speljali sredine odpadle kvalifikacije. Po besedah Andreja Jelenca za to obstaja zelo možnosti. Po tem scenariju naj bi v petek izpeljali kvalifikacije v vseh disciplinah, v soboto in nedeljo pa naj bi bile na sporedu polfinalne in finalne vožnja. Kako bo z ekipnimi vožnjami, ni znal prvi mož slovenske reprezentance nič povedati. Želja organizatorjev je le, da bi izpeljali celoten program tekmovanja.

Ne spreglejte