Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2011,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Irena Avbelj

Četrtek, 23. 6. 2011, 14.06

8 let

Konkurenco čakajo visoko motivirani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden izmed vrhuncev vsakoletne padalske sezone je za slovenske padalce nedvomno tudi domače tekmovanje, ki ga leški klub organizira ta konec tedna.

Več kot 200 padalcev bo od petka do nedelje prekrilo nebo nad Lescami, njihov cilj pa bo le eden - osvojiti čim več točk v boju za svetovni pokal. Uvodna preizkušnja v Avstriji na začetku junija je ekipno zmago prinesla Italijanom, naši so bili drugi, tokrat pa se slovenski navijači nadejajo uspeha domačih fantov. "To ne bo ravno enostavno, kajti domač poligon, čeprav ga poznamo izvrstno, ne prinaša prav veliko prednosti. Konkurenca je ravno tako kot mi zelo izkušena, tukaj bodo pravzaprav vsi najboljši v skokih na cilj, zato bo vsaka minimalna napaka pomenila izgubo dobre uvrstitve. Zato mora biti napak čim manj, koncentracija ves čas na visokem nivoju, veliko bo odvisno tudi od vremenskih pogojev. Mi bomo naredili vse za čim višjo uvrstitev," je pred tridnevnim domačim tekmovanjem dejal kapetan ekipe Elan Roman Karun.

Poleg njega bodo v najboljši ekipi zadnjih let nastopili še Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek. Čeprav so naši pred sezono sicer napovedovali vrhunec forme v prihodnjem mesecu, ko se bodo udeležili svetovnih vojaških iger in mesec kasneje, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo v Kikindi, pa je domača tekma zelo velik izziv, zato ne gre dvomiti, da naši junaki višin ne bi pokazali vsega svojega znanja. Poleg Elana bodo slovenske barve v Lescah branili še Ptujčani in druga leška ekipa Flycom, v kateri nastopata tudi obe slovenski dekleti maja Sajovic, zmagovalka uvodne preizkušnje v Thalgau, ter Irena Avbelj, kateri v Avstriji ni šlo vse po načrtih. "Redke so bile tekme, katerih se ne spominjam rada in letošnja v Avstriji sodi med te. Skoki niso bili dodobra izdelani, napak je bilo preveč, tudi občutek ni bil ravno najboljši. Tako imam pred domačo tekmo velik izziv, oz. moram nalogo opraviti precej boljše in upam da mi to uspe. Predvsem si ne smem dovoliti nihanj iz skoka v skok, držati moram konstanto, le to prinese uspeh. Motiva mi tako ne manjka, upam na najboljše," pa pred domačo tekmo pravi Irena Avbelj. Tekmovanje se bo pričelo jutri zjutraj ob 8. 00 in bo trajalo vse do večera, kar velja tudi za soboto, v nedeljo pa naj bi se zaključilo okrog 15. ure, če ne bo vseh osem serij pod streho že prej.

Ne spreglejte