Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
8. 12. 2012,
12.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Atlanta Falcons

Sobota, 8. 12. 2012, 12.21

5 let, 2 meseca

Končnica ni dovolj, boj za domač teren

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Vsi želimo končnico igrati doma," pred zadnjo četrtino rednega dela sezone NFL izpostavlja trener Atlante Falcons, Mike Smith. Za zdaj so odločeni le štirje potniki v končnico.

Redni del sezone profesionalne lige ameriškega nogometa NFL se je prevesil v zadnjo četrtino. Štirje od 12 potnikov v končnico so že odločeni, a tudi te čakajo še pomembne tekme, saj bodo igrali za neposredno uvrstitev v konferenčni polfinale in prednost domačega terena. Denver Broncos (10-3), že divizijski prvaki AFC zahod, so v četrtek s 26:13 premagali Oakland Raiders. Ostale tekme 14. kroga sledijo v nedeljo oziroma ponedeljek.

Houston Texans (11-1) in Atlanta Falcons (11-1), prvaki divizij AFC jug in NFC jug, si lahko ta konec tedna priigrajo polfinale konference. Nogometaši Houstona, letos v gosteh nepremagani, potujejo k New England Patriotsom (9-3). To bi bila lahko predigra za finale konference. Če zmagajo, Tennessee Titans (4-8) pa presenetijo Indianapolis Coltse (8-3), bodo med štirimi najboljšimi. A bo zelo težko: Patriots imajo niz šestih zmag, vse boljši pa so tudi Colts, ki so še v igri za končnico.

Podobna naloga čaka Falconse: premagati morajo Carolina Panthers (3-9), izgubiti pa morajo San Francisco 49ers (8-3) ali Chicago Bears (8-4) in Green Bay Packers (8-4). Če jim ne bo uspelo zdaj, jim bo pa čez teden ali dva. "Vsi želimo končnico igrati doma. Mi imamo to priložnost. Če bomo zadnjo četrtino sezone odigrali dobro, to lahko dosežemo," pomen domačih tekem v januarju poudarja trener Atlante, Mike Smith.

Griffina čim večkrat potlačiti v tla

Še pomembnejše tekme so pred zadnjima dvema prvakoma, New York Giants (7-5) in Packers. Lanski zmagovalci Super Bowla so le zmago pred divizijskimi rivali NFC vzhod Washington Redskins (6-6) in Dallas Cowboys (6-6), predlanski pa so na vrhu divizije NFC sever izenečeni z Bears. Giants lahko proti New Orleans Saintsom (5-7), Packers pa proti Detroit Lionsom (4-8) naredijo pomemben korak proti končnici. Še posebej zmago potrebujejo Velikani, potem ko jih je prejšnji teden za točko ukanil novinec Robert Griffin III. Slednji s svojimi Redskins po treh zaporednih zmagah igra proti Baltimore Ravensom (9-3). Ti bi bili lahko prvaki AFC sever že prejšnji teden, a so jih z rezervnim podajalcem premagali Pittsburgh Steelers (7-5). "Safety" Ravensov Bernard Pollard pravi, da je recept za zmago nad Griffinom preprost: "Ob vsaki priložnosti ga moramo treščiti ob tla." Prvaka osme divizije NFC zahod pa še ne bomo dobili, saj imajo 49ers le zmago prednosti pred Seattle Seahawks (7-5).

Ne spreglejte