Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2013,
12.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Sobota, 27. 4. 2013, 12.30

7 let, 12 mesecev

Komu naslov: izkušnjam ali mladosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes se bo v Kamniku zaključilo tudi žensko odbojkarsko prvenstvo, kjer bo potekala peta odločilna tekma med domačim Calcitom in mariborsko Novo KBM Branik. Naslov branijo Štajerke.

Na obeh dozdajšnjih domačih tekmah v finalu končnice, so Kamničanke brez večjih težav opravile z Mariborčankami, boljše od njih pa so bile brez izgubljenega niza tudi v srednjeevropski ligi. Toda to bodo morale potrditi tudi v nedeljo, ko bodo ob 17.30 v kamniški športni dvorani igrale še svojo zadnjo tekmo v letošnji sezoni.

"Naš cilj je bil naslov državnih prvakinj, in če nam to ne uspe, bo to za nas predstavljalo težavo. V nedeljo bo že deveta tekma proti Novi KBM Braniku v letošnji sezoni, do zdaj smo petkrat zmagali mi, trikrat Mariborčanke in po neki logiki, bi morali zmagati, toda če bomo igrali tako, kot smo igrali na četrtkovi četrti finalni tekmi, ne bomo imeli nobenih možnosti," pred odločilno peto finalno tekmo končnice opozarja trener Kamničank Oleg Gorbačov, ki nikakor ne more biti zadovoljen s tem, kar so njegove varovanke prikazale v mariborski dvorani Lukna. Že pred osmimi dnevi so dva niza, še zlasti drugega, odigrala katastrofalno, tokrat so slabo igro ponovile v tretjem nizu, pa tudi četrti ni bil veliko boljši. Zalomilo se jim je že na sprejemu, če je bil le-ta kolikor toliko normalen, so zatajile v napadu. Prav tako so se mariborskemu trenerju Brunu Najdiču posrečili dve menjavi, in sicer je presenetil že z Eleno Kučej na začetku tekme, ki je dosegla 18 točk, od tega kar pet asov in tri bloke, v tretjem nizu pa je namesto Diane Andreyko priložnost dobila Urša Igličar, ki je v drugem nizu brez napake v napadu dosegla osem točk, v tretjem pa še pet, in bila ob tem samo enkrat neuspešna v napadu.

"Imeli bomo prednost domače dvorane, v kateri v letošnji sezoni proti Mariborčankam še nismo izgubili, psihološka prednost na njihovi strani. Toda v odbojki vedno igrata dva nasprotnika, in če eden igra slabo, drugi zagotovo zmaga. Obe ekipi sta kakovostni, naša je starejša, izkušenejša, njihova mlajša, bolj poletna. Odločale bodo malenkosti. Tisti, ki bo prvi prevzel pobudo, bo lažje prišel do zmage. Kot sem že omenil, mi v svoji dvorani igramo bolje, kot v Lukni, vendar to ves čas ponavljamo in ko enkrat toliko govoriš o tem, do tega dejansko tudi pride. Kakšne posebne filozofije ni. Dejstvo je, da bomo, če bomo igrali, kot znamo po pokalni lovoriki osvojili tudi naslov državnih prvakov," je ne glede na slabo predstavo svojih varovank na četrtkovi mariborski tekmi, optimističen trener Calcitovk.

Vendar pa je velika mera optimizma tudi v mariborski ekipi, ki se je, kot smo v uvodu omenili, očitno znala odgovoriti na vprašanje, kaj je slabega naredila na tretji finalni tekmi končnice. "Verjetno je imel naš trener kar prav, ko je dejal, da smo preveč razmišljale o tisti svoji prvi mariborski zmagi, do katere smo prišle na težek način. Očitno naš pristop po njej ni bil pravi. V teh štirih dneh, kolikor je minilo od tretje in četrte tekme, smo se uspele predvsem zbrati, odmisliti slabe stvari, kar nam je pomagalo do zmage. Prepričana sem, da nas ta zmaga ne bo zaslepila, kajti Kamničanke bodo doma zagotovo igrale bolje. Veliko bo odvisno od tega, katera ekipa bo bolj zbrana in katera si bo bolj želela zmage. Res je, da je mladost na naši strani, izkušnje pa na njihovi. Bomo videli, kaj bo na koncu odločalo. V vsakem primeru si želim, da bi prikazale boljšo igro, kot smo jo na do zdaj obeh kamniških finalnih tekmah," pa pred zadnjo tekmo v letošnjem finalu končnice razmišlja Iza Mlakar, šele sedemnajstletna korektorica Nove KBM Branik, ki je bila tudi na četrti finalni tekmi najbolj učinkovita igralka svoje ekipe.

Ne spreglejte