Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 7. 2008,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 30. 7. 2008, 19.16

8 let

Ko bi se tako tudi končalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrti dan svetovnega padalskega prvenstva v Lučencu na Slovaškem so imeli organizatorji veliko sreče z vremenom, tako da je tekmovanje potekalo nemoteno, najbolj delavni pa so bili moški.

Ti so opravili tri serije skokov na cilj, skupaj je za njimi že pet serij. Čakajo jih tako le še trije skoki v ekipni konkurenci, v posamezni pa 25 odstotkov najboljših še nekaj več. Četrti dan so blesteli slovenski fantje Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, ki so v dokaj prepričljivem vodstvu, njihova prednost pred najbližjimi zasledovalci Kitajci pa pred zadnjimi tremi skoki znaša lepih šest centimetrov. Vendar previdnost nikoli ni odveč, zato bo potrebno počakati še na zadnje tri serije, v katerih bo napetost vseskozi naraščala.

"Kljub temu, da je pogled na tabelo po petih skokih zelo ugoden za nas, to še ne pomeni veliko. Naši so doslej svoje delo opravili z odliko, toda tekmeci se ne bodo predali, kar so dokazali v posameznih serijah, ko so tudi oni skakali odlično. Nevarni so predvsem Kitajci, Nemci, Francozi, Madžari, Čehi in Rusi, ki bodo napadli iz ozadja, kar je velikokrat celo prednost," je opozorilo trenerja Draga Bunčiča pred jutrišnjim nadaljevanjem svetovnega prvenstva.

Glede na odličen dosežek med ekipami, našim fantom kaže dobro tudi v posamični konkurenci, saj Roman Karun po polovici prvenstva vodi, Senad Salkič je tretji, Domen Vodišek pa sedmi, a bo pot do končnega uspeha še naporna.

Dekleta so opravila s skoki na cilj v ekipni konkurenci, zlato je odšlo v Rusijo, srebro na Kitajsko, bron pa v ZDA, v posamični konkurenci pa ženske čakata še polfinalni in finalni skok, tudi z obema Slovenkama, Majo Sajovic in Ireno Avbelj. Obe sta še vedno v igri za medalje, Maja je po osmih serijah na tretjem mestu, Irena pa je peta. Avbljeva bi z dobrim nastopom lahko osvojila tudi odličje v seštevku figurativnih skokov in skokov na cilj.

Ne spreglejte