Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
29. 5. 2014,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Božič evropsko prvenstvo Dunaj

Četrtek, 29. 5. 2014, 11.32

8 let

Ključnega pomena je, da uživam v čolnu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Visoka pričakovanja ne evropskem prvenstvu ima kanuist Luka Božič, ki bo tudi letos tekmoval v dvojnem programu. Nastopil bo v kanuju enosedu in dvojcu.

Luka se je s kanujem enosedom resneje začel ukvarjati šele lani, pred tem pa sta s Sašem Taljatom uspešno tekmovala v dvojcu. Že prvo sezono je primorski kanuist presenetil z vrhunskimi rezultati. Na lanskem evropskem prvenstvu v Krakovu je zasedel 9. mesto in bil najbolje uvrščen slovenski kanuist. Odličen rezultat pa je pokazal že na letošnjem svetovnem prvenstvu mlajših članov v Avstraliji, ko je zasedel drugo mesto. "Lani sem bil kar malo presenečen nad rezultatom v Krakovu, saj sem bil že vesel, da sem lahko sploh nastopil na evropskem prvenstvu. Letos so pričakovanja nekoliko višja. Ne bom več zadovoljen s takšnim rezultatom. Zdaj se moram osredotočiti na vožnje in samo s takšnim načinom lahko pridem do dobrega rezultata. Ključnega pomena je, da uživam v čolnu. Takrat mi gre ponavadi dobro," je uvodoma povedal Luka, ki se je za vstop v reprezentanco boril do zadnjega zavesljaja. "Izbirne tekme za reprezentanco so bile kar stresne, saj smo se s fanti borili do zadnjega. Zdaj sem lahko malo bolj sproščen in upam, da mi že na začetku sezone uspe doseči boljši rezultat kot lani."

V letošnjo sezono bo šel varovanec Dejana Testena nekoliko bolj previdno, saj ga je lani na najpomembnejši tekmi, svetovnem prvenstvu v Pragi, začelo pobirati. Bilo je preveč vsega, a kot kaže, so to v ekipi vzeli na znanje. "Drugi del sezone bo precej naporen, saj praktično ne bom imel nobenega premora. Zato si bom med sezono vzel teden dni premora, tako da bova s Sašem (Taljatom op. p.) izpustila tekmo svetovnega pokala v Španiji. Tako se bova lahko zares dobro pripravila na svetovno prvenstvo v ZDA. Lani v Pragi se nam je namreč vse skupaj precej podrlo, saj sem bil povsem izčrpan in čoln ni stekel v nobeni disciplini," še pove 23-letni kanuist.

Ne spreglejte