Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 11. 2014,
22.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

balinanje svetovno prvenstvo

Sreda, 12. 11. 2014, 22.50

8 let

Kitajke so bile v Franciji v ospredju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deveto svetovno prvenstvo za balinarke v francoskem Maconu je bilo v znamenju odličnih Kitajk, ki so bile med vsemi udeleženkami najuspešnejše s po dvema zlatima in srebrnima kolajnama ter bronasto.

Zlato "krono" so prireditelji potisnili na glavo Xiaomin Guo za naslov svetovne prvakinje v natančnem zbijanju (24) ter za skupno zmago z Yang Wang v štafeti. Prvenstvo so domačinom v zadnjem trenutku "rešile" dvojica Millet in Lille po finalni zmagi z italijansko C.Venturini – Negro z 10:4 ter izjemna Barbara Barthet, ki je bila v odločilnem nastopu za ubranitev naslova svetovne prvakinje v hitrostnem zbijanju boljša od prav tako imenitne Kitajke Yang Wang s 45:44. Prva je zgrešila le eno, Azijka pa dve krogli. Za tema dvema velesilama sta bili Italija in Hrvaška s po enim zlatim odličjem (Caterina Venturini v krogu in Mladenić v klasični igri), kolajne so šle nato še v Tunizijo, Maroko, Turčijo, Srbijo in Bolgarijo. Slovenija je tokrat ostala brez "dragocenosti". Za uteho, po posebnem točkovanju mednarodne zveze za uvrstitve po disciplinah so naši – tokrat v postavi Tadeja Sodec, Denis Vidmar, Ana Vorih ter debitantki Polona Zule in Nina Volčina – osvojili celo sedmo mesto.

Kakšna pa je bila sklepna ocena selektorja Milana Bozovičarja? "Če smo imeli na zadnjem prvenstvu pred dvema letoma v turški Manisi nekaj sreče, je v Maconu nismo imeli. Po mojem mnenju je dvojica Vidmar-Zule igrala dobro, tudi štafeti Vorih-Volčina nimam kaj očitati, saj sta bili od najboljših le za dva, tri mete slabši. Torej bo treba izboljšati natančnost, da bo število zadetih krogel precej večje. Sodčeva je na lastni koži izkusila, da 'brzinca' v nekaj mesecih ne moreš natrenirati tako, da osvojiš kolajno. Kar zadeva njen nepričakovan poraz v igri s Srbkinjo Natašo Antonjak, ki jo je z odličnimi 26 točkami izločila že v četrtfinalu, pa moram reči, da je tudi Tadeja dosegla zelo dober rezultat – 23, vendar bi morala bolj modro metati, ko je bila tekmica na vrsti za bližanje, da bi jo spravila iz ritma."

Ne moremo se znebiti vtisa, da bi bilo treba našo najboljšo balinarko postaviti v dvojico z Vidmarjevo, potem ko je izkušena Nina Novak nastop v reprezentanci odpovedala, in morda še v kakšno drugo tehnično disciplino. Reprezentanca se je namreč pomladila, ob tem pa je vedno treba plačati davek. Toda ta francoski je bil velik, povzročil je nelagodje, saj so naše prvič, tako kot moški pred slabim desetletjem na EP v Grudah, ostale brez odličja. Nova priložnost bo prihodnje leto na prvenstvu stare celine, verjetno v italijanskem Saluzzu, do takrat pa bo treba trdo delati, tudi v klubih.

Ne spreglejte