Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 11. 2020,
13.48

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Baseball

Sobota, 14. 11. 2020, 13.48

3 leta, 5 mesecev

Kim Ng prva ženska na položaju športnega direktorja v štirih največjih severnoameriških ligah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Ekipa v severnoameriški ligi v baseballu MLB Miami Marlins je za svojega novega športnega direktorja izbrala žensko, torej menedžerko. Kar ne bi bilo prav nič posebnega, če Kim Ng, ki bo skrbela za športni kader v franšizi, ne bi postala sploh prva ženska na katerem od vodilnih položajev v eni od štirih največjih lig v Severni Ameriki.

"Po desetletjih vztrajnosti mi je v čast, da vodim Miami Marlins," je dejala Ngova v izjavi. "Ko sem se lotila tega posla, se mi je zdelo malo verjetno, da bi ženska lahko vodila športne operacije v moštvu, vendar sem ves čas bila zelo dosledna pri uresničevanju svojih ciljev. Moj cilj je zdaj v Miami pripeljati boj za prvaka."

Imenovanje Ngove, ki bo 17. novembra dopolnila 52 let, za športno direktorico je zgodovinsko v več pogledih. Je Američanka, rojena je bila v Indianapolisu staršem kitajskega porekla, tako da je postala tudi prva azijsko-ameriška menedžerka v MLB, ne le prva ženska na vodilnem položaju v najvišjem rangu ameriškega profesionalnega športa.

Zadnjih devet let je bila ena od podpredsednic lige MLB, zdaj pa so ji lastniki kluba zaupali mesto športne direktorice Miamija, ki se je letos prvič po 17 letih uvrstil v končnico. Ngova je zapolnila vrzel po odhodu Michaela Hilla.

Diplomantka univerze v Chicagu je kariero v baseballu začela kot pripravnica v ekipi Chicago White Sox leta 1990 in bila pet let kasneje že pomočnica športnega direktorja. Kasneje je delala še za New York Yankees in Los Angeles Dodgers, od leta 2011 pa je delovala kot podpredsednica lige MLB.

Do prihoda Ngove se še ni zgodilo, da bi v The Big Four, torej v štirih največjih in najbolj dobičkonosnih severnoameriških poklicnih ligah, v baseballu (MLB), košarki (NBA), ameriškem nogometu (NFL) in hokeju (NHL), eno od vodilnih mest zaupali ženski, poročajo ameriški mediji.

Ne spreglejte