Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
28. 5. 2011,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 28. 5. 2011, 19.35

8 let

Kauzer ponovno najboljši

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes je v Solkanu na reki Soči potekala predzadnja izbirna tekma za slovensko reprezentanco, ki se je zaradi premočne burje začela šele v popoldanskih urah.

Pri kajakaših, kjer je prosto le še eno mesto za uvrstitev v reprezentanco, je zmagal Hrastničan Peter Kauzer, ki je v drugi vožnji svoj čas izboljšal kar za pet sekund. Drugo mesto si je priveslal Jure Meglič, ki ima prav tako zagotovljeno mesto v reprezentanci, tretji pa je bil Dejan Kralj, kateremu trenutno najbolje kaže, da se uvrsti v reprezentanco za evropsko prvenstvo. Četrti je bil Gregor Brovinsky, na peto oziroma šesto mesto pa se je uvrstil Simon Brus in Janoš Peterlin.

Potem ko mu prejšnji vikend v Tacnu čoln ni hotel steči kot si je sam želel, je tokrat že s svojo prvo vožnjo premagal vso konkurenco kanuist Benjamin Savšek, ki je tako še korak bližje uvrstitvi v slovensko reprezentanco. Beni je drugouvrščenega Nejca Karavanjo prehitel za slabih 8 desetink, tretji pa je bil Jure Lenarčič, ki je zaostal dobro sekundo in pol. Blaž Cof je bil četrti, Berčič peti, veteran Simon Hočevar pa je bil danes šele sedmi in za prvim zaostal dobrih šest sekund.

Pri dekletih ni bilo nobenih presenečenj. Z odlično drugo vožnjo je zmagala domačinka Urša Kragelj, ki je za slabih 6 sekund premagala svojo klubsko kolegico Nino Mozetič, za nekaj več kot sedem sekund pa je zaostala Eva Terčelj, ki je zasedla tretje mesto.

Pri dvojcih sta danes s progo najbolje opravila Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta za nekaj manj kot 4 sekunde premagala brata Janežič, tretje mesto pa sta si priveslala Dejan Kralj in Simon Hočevar. Svojega dneva nista imela naša najboljša Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta si priveslala peto mesto.

Jutri naše divjevodaše čaka še zadnja izbirna tekma, ki bo tudi dala še zadnje odgovore o tekmovalcih, ki bodo nastopili na EP v Španiji in na svetovnih pokalih. Prva vožnja bo na sporedu ob 10.30, z drugo vožnjo pa bodo tekmovalci začeli ob 14.00.

Ne spreglejte