Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2008,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 15.47

8 let

Kauzer peti na EP v Krakovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na EP v slalomu na divjih vodah v Krakovu osvojil peto mesto. Zmagal je Britanec Campbell Walsh pred Italijanom Danielejem Molmentijem in Nemcem Fabianom Dörflerjem.

Kauzer, ki je Sloveniji na devetem EP priveslal edini finale, je tako v polfinalu kot v finalu veslal izjemno hitro, a kazenske sekunde - v finalu se je dotaknil 22. vratc - so ga stale naslova evropskega prvaka, ki ga je neuspešno branil Slovak Jan Šajbidor (13. mesto).

"Kaj mi pomagajo hitre vožnje, če sem napravil dva dotika. Predvsem drugi dotik je bil totalna neumnost, saj sem bil na sredini vratc in ne vem, zakaj sem držal veslo v zrak. To mi je odvzelo zlato kolajno. Po dolgem času sem se v čolnu spet počutil suvereno in motivirano. Želel sem si odpeljati dve hitri vožnji, kar mi je uspelo. Ampak te kazenske sekunde ... Je pa dobro to, da imam dober občutek, kar bo pomembno za naslednje tekme. Ne nazadnje tekma mojega življenja šele pride, to bo avgusta na olimpijskih igrah," je dejal Kauzer, ki je od Tacna 2005 nanizal dve srebrni kolajni, četrto in letos peto mesto.

Kralj zadovoljen z veslanjem, a ne z dotiki

Še manj razlogov za veselje imata Jure Meglič in Dejan Kralj, saj sta nastopa končala že v polfinalu. Prvi je z enim dotikom in 2,91 sekunde zaostanka pristal na končnem 15. mestu, Kralj (+5,67) pa je kljub zelo hitri vožnji (imel je najhitrejši čas) tekmovanje sklenil le na 27. mestu, saj si je "privoščil" kar šest kazenskih sekund.

"Zelo sem zadovoljen z veslanjem, z dotiki pač ne morem biti. Na svetovnih pokalih bo treba veliko več natančnosti. Če bi vedel, kje je vzrok, potem gotovo ne bi delal teh napak," je po tekmi povedal Kralj. Po Megličevem nastopu pa je glavni trener Andrej Jelenc vložil protest na dotik, a je ostalo pri kazni in 15. mestu. Brez dotika osmih vratc bi bil Meglič v finalu. "Vse se je hitro dogajalo. Niti nisem videl, kje sem napravil dotik, pa tudi na posnetku ga ni bilo videti. Drugače pa sem zadovoljen z vožnjo, škoda je le teh dveh sekund," je dejal 23-letni član Tacna.

Slovenija je imela predstavnika tudi v polfinalu dvojcev. Mlada 18-letni Sašo Taljat in 17-letni Luka Božič sta na svojem prvem velikem članskem tekmovanju veslala pogumno in na koncu zasedla 13. mesto (+9,69). Dolgo sta bila v igri tudi za olimpijsko kvoto, ampak dotik ju je stal poti v Peking. "Pred EP smo si želeli le to, da odveslava brez večjih napak. To nama je tudi uspelo. Za kaj več pa je malce zmanjkalo. Je pa članska tekma čisto drugi svet v primerjavi z mladinsko konkurenco, tako da sva zadovoljna s pokazanim," je povedal Taljat.

Med kanuji dvosedi sta se naslova veselila bronasta iz Liptovskega Mikulaša, Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, druga sta bila branilca naslova in prav tako Slovaka Peter in Ladislav Škantar (+8,24), tretja pa pa Italijana Andrea Benetti in Erik Masoero (+8,47).

Prihodnje leto bo EP v Nottinghamu.

Ne spreglejte