Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
14.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Damir Dugonjić Gaja Natlačen Nastja Govejšek Anja Klinar Špela Perše Tjaša Pintar Robert Žbogar Tjaša Vozel Martin Bau

Sreda, 1. 4. 2015, 14.33

8 let, 3 mesece

Kandidati za SP na močan miting v Eindhoven

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jedro slovenske plavalne reprezentance, kandidati za nastop na letošnjem SP v ruskem Kazanu, bodo od četrtka do nedelje nastopili na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem.

Slovenske barve bodo na mitingu branili Ravenčana Damir Dugonjić in Gaja Natlačen, Velenjčanka Nastja Govejšek, Radovljičani Anja Klinar, Špela Perše Tjaša Pintar, Robert Žbogar in Žan Pogačar, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde ter Martin Bau iz mariborskega Branika.

V ospredju bo nedvomno nastop Dugonjića, ki se bo v Eindhovnu na 50 in 100 m prsno pomeril tudi z južnoafriškim svetovnim rekorderjem Cameronom van der Burghom in Srbom Ćabo Siladjijem. Ob tem bo Dugonjić opravil v institutu v Eindhovnu tudi testiranja starta, obratov in podvodnega plavanja. "Damir je v polnem treningu, v vodi še ni najboljši, a videli bomo, kako bo nastopil na tekmi," je bil pred tekmo kratek njegov trener Matija Medvešek, ki ga je tekmovalec v nasprotju s treningi na tekmah že večkrat pozitivno presenetil. Medvešek veliko pričakuje tudi od testiranj: "Glede na povedano pričakujem vrhunska testiranja, seveda pa tudi, da bodo testiranja kaj dala in da bomo kakšne drobne napake lahko popravili."

Izredna konkurenca čaka tudi ostale. Na mitingu denimo nastopajo zvezdniki Sarah Sjoström, Moniek Nijhuis, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Boglarka Kapas, Inge Dekker, Jenny Mensing Velimir Stjepanović, Laszlo Cseh in drugi. "To je pomembna tekma za tiste, ki kandidirajo za SP in so se pripravljali na višini v Sierri Nevadi. Večina je v polnem treningu, zato je tekma pregledna, saj je časa za lovljenje norm še veliko," pa pred tekmo meni slovenski selektor Miha Potočnik, ki bo spremljal dosežke cele ekipe, posebej pod drobnogledom pa o imel peterico plavalcev iz svojega radovljiškega kluba.

Ne spreglejte