Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
17. 4. 2015,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka finale 1 DOL Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Petek, 17. 4. 2015, 18.42

8 let

Kamničanke po petih letih vendarle snele krono Mariborčankam

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleyballa so s popolno predstavo sredi Lukne razbile Novo KBM in jim po petih letih snele državno krono. To je za Kamničanke drugi naslov, Mariborčanke ostajajo pri številki 13.

Po osvojenem pokalu in srednjeevropski ligi so bile pred začetkom finala v vlogi favoritinj Mariborčanke, ki so lovile še tretjo lovoriko v sezoni. Iz tega ne bo nič, saj so na odločilni peti tekmi Kamničanke pokazale izjemno predstavo in po petih letih spet zasedle slovenski vrh. Leta 2010 so do naslova prav tako prišle v Mariboru, ki postaja srečen kraj za trmaste Gorenjke.

6pack Čukur in razgaljeni dekleti

Mariborčani so kot vedno tudi tokrat pripravili pravo odbojkarsko ''čago''. Ne samo, da smo gledali izjemno odbojkarsko predstavo, dogodek je dopolnjeval in mu dal dodatno vrednost bogat spremljevalni program. Po prvem nizu, ki so ga z 25:22 dobile gostje iz Kamnika, je domačo publiko ogrel slovenski reper 6 pack Čukur, ki sta mu družbo delali pomanjkljivo oblečeni brhki dekleti. Publika je ponorela in pričakovala, da se bodo v drugem nizu njihove ljubljenke vendarle prebudile.

V drugem nizu igrale le Kamničanke

To se ni zgodilo. Mariborčanke so bile povsem neprepoznavne tudi v drugem nizu. Kamničanke so že na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk (8:3), na drugega pa celo z desetimi (16:6). Domači trener Bruno Najdič je v nadaljevanju iz igre potegnil svojo hčerko Saro, na mesto podajalke pa poslal Angelino Ajnihar. Prednost je bila tako visoka, da je celo uspaval gostje, na račun tega pa so bankirke le natrosile nekaj točk. Vseeno pa so tudi drugi niz dobile calcitovke, ki so bile zelo blizu drugemu naslovu (25:16).

Domače odbojkarice so pred tretjim nizom vedele, da ga morajo dobiti, v nasprotnem primeru bo finala konec, naslov pa bi po petih letih spet romal v Kamnik. Bankirke so povedle prek Saše Planinšec, a je že v naslednjih sekundah spet sledila kamniška klofuta. Poletna igra Kamničank ni pojenjala niti za trenutek, uspevalo jim je skoraj vse, kar so si zamislile, domačinke pa so si do prvega tehničnega odmora spet priigrale visok zaostanek (4:8). Izbranke Gašperja Ribič so nadaljevale z visokim ritmom ter s tem preprečile, da bi sploh pomislile na preobrat. Pri drugem tehničnem odmoru so imele gostje že šest točk prednosti. Gledalci so vedeli, da bo potreben čudež, če hočejo njihove ljubljenke še ujeti razpoložene gostje. Žarek upanja je s servisi prižgala blokerka Marina Kaučič, ki je z nekaj asi približala bankirke le na dve točki zaostanka (14:16). Upanje je trajalo le kratek čas, znova so zapretile gostje z delnim izidom 3:0 in spet pobegnile na varno prednost. Mariborčanke so se trudile in bojevale do konca, danes niso imele niti najmanjših možnosti. Kamničanke so tudi tretji niz dobile suvereno in slavje se je lahko začelo.

Ne spreglejte