Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2013,
22.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2013, 22.41

8 let

Kamničanke hitro prišle k sebi po porazu na Finskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v tekmi 15. kroga srednjeevropske lige doma premagale vodilni Post Schwechat s 3:0 (21, 26, 21).

Slovenske pokalne zmagovalke so hitro prišle k sebi po prepričljivem porazu na Finskem, kjer so se v prvi tekmi osmine finala pokala challenge med tednom merile s Salom. Tokrat so prikazale mnogo boljšo igro in z zmago proti vodilnemu Postu Schwechatu pokazale, da se lahko spogledujejo tudi s prvim mestom v tem tekmovanju. V derbiju proti ekipi, ki je doslej le enkrat izgubila (ravno tako proti Kamničankam), se jim je poznalo, da se je v ekipo vrnila blokerka Jelena Strel Kosmač, poleg tega pa so tokrat tudi veliko bolje sprejemale začetne udarce, kar je vplivalo tudi na učinkovitost v napadu. A kljub zmagi s 3:0 proti kakovostnim tekmicam ni šlo vse gladko.

Prav v vseh nizih so do zmage prišle šele v končnici, le v prvem nizu, ko so odlično servirale (predvsem Tea Lenarčič in Strel Kosmačeva), so bile ves čas v prednosti. Z asom Maje Guštin so povedle s 6:2, prednost pa z manjšimi težavami v srednjem delu niza držale do konca. Tudi drugi niz se je sicer začel s premočjo gostiteljic, a po prvem tehničnem odmoru (8:5) so pobudo prevzele gostje, a si večje prednosti niso priborile. V tem obdobju igre napad Kamničank ni bil tako učinkovit, slabši je bil tudi njihov sprejem, pa tudi kakšen blok bi jim prišel zelo prav.

Po napaki gostij so domače odbojkarice z izidom 20:19 prvič po drugem tehničnem odmoru povedle, a le za kratko, zato je pri zaostanku točke (20:21) Oleg Gorbačov vzel sploh svoji prvi polminutni odmor na tekmi. Strel Kosmačeva je v razburljivi končnici niza z uspešnim "prvim tempom" Kamničankam zagotovila vodstvo s 23:22, nato pa še izenačenje na 24. točki. Po zaslugi odličnega začetnega udarca Ane Starčeviće je Guštinova pri izidu 26:26 Kamničankam priborila prvo zaključno žogo v drugem nizu, ki so jo domače odbojkarice za razliko od gostij tudi izkoristile, saj je napad Elene Simić končal v "anteni".

Večji del tretjega niza je kazalo, da se bo dvoboj podaljšal. Vodile so tudi še z 20:17, pri izidu 18:20 so Kamničanke rešile že izgubljeno žogo in po točki Starčevićeve sta bili ekipi spet skupaj. To je gostje psihično uničilo, tako da so končnico odigrale nezbrano, zmaga pa je ostala doma.

Ne spreglejte