Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2013,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Calcit Volleyball

Petek, 2. 8. 2013, 17.41

8 let

Kamničani so se začeli potiti: že uvodni dan cooperjev test

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji Calcita Volleyball so v četrtek začeli priprave na novo sezono. Vodstvo Kamničanov se je odločilo, da zaradi finančnih omejitev v tej sezoni izpusti nastopanje v ligi MEVZA.

Med prvimi so priprave na novo sezono začeli odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so se na prvem treningu zbrali v četrtek. Jasno je že, da Kamničani v novi sezoni ne bodo igrali v srednjeevropski ligi, zapustila sta jih Jan Brulec in Jan Pokeršnik, ki sta se vrnila v ACH Volley, Matjaž Sušec je, žal, zaradi poškodbe končal kariero, ni pa še znano, ali bo v klubu ostal kapetan Jan Planinc. Novinci v ekipi so Andrej Štemberger Zupan, Tonček Štern, Tine Kvas in Sašo Ribič.

Trener Marko Brumen je s pomočnikom Alešem Hribarjem pričakal dvanajst igralcev, Danijelu Pokeršniku je dovolil, da si podaljša sezono na igriščih odbojke za mivko, ki so po uvodnem sestanku že začeli testiranja.

''Vedno načrtujem tako, da s pripravami na novo sezono začenjamo na začetku avgusta, saj menim, da imajo igralci mesec dni in pol dovolj časa, da se spočijejo. Če bi treninge začeli pozneje, bi bili verjetno na prvih treningih videti kot kakšna rekreativna ekipa. Res je, da se prvenstvo zaradi EP-ja začne šele 12. oktobra, toda zato bomo lahko odigrali toliko več prijateljskih tekem in turnirjev, da se nikomur ne bo vleklo,'' je povedal Brumen, ki še dodaja, da ga že zelo zanima, v kakšnem stanju so njegovi varovanci: ''Letos mi bo glede tega lažje, saj lani v tem smislu nisem nikogar poznal, zdaj pa bom imel na voljo lanske rezultate. Opravili bomo popolnoma enako testiranje. Zanimivo bo videti, kakšna je pripravljenost igralcev v primerjavi z lansko sezono. Opravili bomo testiranja za skočno vzdržljivost, nato pa se bomo preselili na štadion in imeli še cooperjev test, da preverimo še aerobno pripravljenost. Na osnovi izidov testiranja bomo videli, kdo bo več časa v začetnem obdobju priprav preživel v dvorani, kdo na štadionu. Do 20. avgusta bomo imeli dva treninga dnevno, nato le še po en trening.''

Brumen: ACH Volley bo spet nedosegljiv

Kot že rečeno, Kamničani v tej sezoni ne bodo zaigrali v ligi MEVZA. ''S predsednikom Gregorjem Hribarjem sva se veliko pogovarjala o srednjeevropski ligi in ugotovila, da bi morali, če bi igrali v njej, iti na višjo raven. To pomeni, da bi na tekme hodili vsaj z miniavtobusom, morda tudi prespati pred kakšno tekmo v kraju tekme. V pretekli sezoni smo, z izjemo tekme v Humenneju, pa še to zato, ker smo se ravno takrat vračali iz Švice, na vse tekme prišli z dvema kombijema in to neposredno na tekmo. Še Kaštela, ki je bila za nami, je na tekme prihajala z velikim avtobusom, in to dan pred tekmo. Tako pa sva s pomočnikom Alešem Hribarjem bolj kot o naših nasprotnikih na tekmi mislila na to, kako bomo varno prišli na tekmo in kako z nje. Sam nisem več rosno mlad, in kar groza me je, ko pomislim, da bi se lahko kaj zgodilo. Ko smo sešteli številke, smo sklenili, da si tega ne moremo privoščiti. Poleg tega je trenutno naša ekipa malo slabša od lanske, kajti odhodov Pokeršnika, Brulca, Sušca in morda tudi Planinca ne bo preprosto nadomestiti. Dobro, za Štembergerja na mestu sprejemalca vem, da je dovolj kakovostna zamenjava, medtem ko Kotnik in Žiga Štern še nista dovolj zrela za igranje v srednjeevropski ligi in lovljenje rezultata, bo pa zato zanju slovenska liga več kot primerna, da si pridobita izkušnje,'' je vzroke, zakaj bodo Kamničani svoje navijače razveseljevali le v domačem prvenstvu in pokalu ter na tekmah pokala Challenge, pojasnil Brumen, ki je prepričan, da se bodo Calcitovci tudi v novi sezoni v obeh domačih tekmovanjih potegovali za najvišja mesta.

''Čeprav smo upali, da bi se v novi sezoni lahko še bolj približali ACH Volleyju, bodo Ljubljančani najverjetneje spet nedosegljivi za vse v slovenski ligi. Trenutno ne vem, kako so kadrovali v Panviti Galexu. Slišal sem, da so se precej okrepili, ampak ne glede na to mislim, da bomo konkurenčni vsem slovenskim ekipam, z izjemo ACH Volleyja,'' še sklene kamniški trener.

Ne spreglejte