Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 11. 2014,
12.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

finale športno plezanje Kranj Mina Markovič Domen Škofic Maja Vidmar nagradna igra

Četrtek, 13. 11. 2014, 12.34

7 let, 12 mesecev

Kako visoko lahko Mina, Maja, Domen in drugi priplezajo v Kranju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kranj bo ta konec tedna prizorišče finalne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti 2014. Markovičeva, Vidmarjeva, Škofic in drugi na sklepno tekmo prihajajo z visokimi ambicijami.

Slovenske športne plezalke in plezalci tudi v letošnji sezoni dosegajo odlične rezultate. Ob uspehih ženskega športnega plezanja z zastavonošama Mino Markovič in Majo Vidmar je letos za slovenski preboj med najboljše športne plezalce na svetu poskrbel Domen Škofic. Trenutno najuspešnejša slovenska trojica je svoje najboljše uvrstitve letos dosegla tik pred sklepno tekmo svetovnega pokala v Kranju.

Z azijske turneje svetovnega pokala v športnem plezanju, ki se je končala 26. oktobra, se je Markovičeva vrnila z dvema zlatima in srebrno medaljo, Škofic s srebrno in bronasto ter Vidmarjeva z bronasto medaljo. Mina Markovič je trenutno v skupnem seštevku v težavnosti na tretjem mestu, Domen Škofic na četrtem, kar napoveduje, da bosta na domačem prizorišču v skupnem seštevku tako v težavnosti kot v kombinaciji posegala po najvišjih mestih.

V soboto, 15. novembra, se ob 9. uri začnejo kvalifikacije moških, ob 14. uri sledijo kvalifikacije žensk, isti večer ob 20. uri bo polfinale. Nedelja, 16. november, je rezervirana za finale, ki se začne ob 17. uri. "Ali je tekma dobra ali ne, sam ne ocenjujem več, a glede na to, da je konec sezone, prijavljenih pa je 105 tekmovalcev, je to dober znak," je na nedavni novinarski konferenci poudaril vodja tekmovanja Tomo Česen.

"Letošnjo sezono ocenjujem kot več kot odlično kljub malce slabšemu začetku, ampak ves čas sem verjel, da so plezalci dobro pripravljeni. Na svetovnih prvenstvih tako v težavnosti kot v balvanih se je pokazalo, da smo delali v pravi smeri, z Jernejem Kruderjem smo dobili prvo moško medaljo na svetovnih prvenstvih v balvanih, kar je eden večjih uspehov slovenske reprezentance, prav tako smo na svetovnem prvenstvu v težavnosti končno dočakali moški finale z Domnom Škoficem, Mina Markovič je dosegla svojo prvo medaljo na svetovnih prvenstvih, vrhunec vsega pa je bila azijska turneja, kjer so vsi trije – Mina, Maja in Domen – stali na stopničkah," je bil zadovoljen Roman Krajnik, selektor in trener slovenske članske reprezentance v športnem plezanju.

Tekmovanje boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu v živo prek Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, finalni del v nedeljo, 17. novembra, pa bo na drugem programu prenašala tudi TV Slovenija.

Vstopnice so na voljo pred začetkom tekmovanja na vhodu v športno dvorano Zlato polje v Kranju. Vstopnice za ogled kvalifikacij in polfinala so na voljo za ceno štirih evrov, za ogled finala boste odšteli osem evrov.

Ne spreglejte