Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2015,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Bruno Najdič

Četrtek, 3. 9. 2015, 11.24

8 let

Južne sosede premočne za Slovenke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sloveske odbokarice so v sredo zvečer odigrale prvo pripravljalno tekmo za evropsko prvenstvo. Tekmice Slovenk v mariborski dvorani Lukna so bile Hrvatice, ki so upravičile vlogo favoritinj.

Južne sosede so zmagale s 3:0 (21, 16, 13). Dodatni, četrti, niz so s 25:16 dobile naše odbojkarice. Za Slovenke je bila tekma v Mariboru prvo pripravljalno srečanje, odkar so se konec avgusta zbrale na pripravah na evropsko prvenstvo v Belgiji in na Nizozemskem, na katerem bodo v Apeldoornu zaigrale proti Poljski, Italiji in Nizozemski.

"Glede na stanje, v katerem smo, vse skupaj niti ni bilo slabo. Dejstvo je, da moja dekleta še niso v formi, da telesno še niso optimalno pripravljena. Smo sredi fizičnih priprav in za zdaj še nismo imeli časa, da se posvetimo posameznim tehničnim in taktičnim elementom. Zaradi vsega tega je jasno, da so bile Hrvatice, ki so skupaj že več mesecev, boljše. Hrvaška je ena najboljših evropskih reprezentanc, tekma pa nam je dala veliko odgovor na vprašanja, kje smo v tem trenutku, kaj moramo popraviti, kaj potrebujemo. Je pa tekma v določenih trenutkih pokazala, da lahko zelo dobro igramo tudi proti tako kakovostnim tekmicam. Približno take nas čakajo na evropskem prvenstvu, verjamem pa, da bomo do takrat postali povsem druga ekipa," je prvi preizkus komentiral selektor Bruno Najdič.

Slovenski selektor Bruno Najdič, ki je pod Pohorjem zbral 17 igralk, manjka le Živa Recek, ki ima še klubske obveznosti v ZDA, je priložnost za igro namenil dvanajsterici, in sicer Sari Hutinski, Saši Planinšec, Izi Mlakar, Urški Igličar, Anji Zdovc, Moniki Potokar, Marini Cvetanović, Sari Najdič, Mojci Božič in Katji Medved ter tudi Lani Ščuka in Valentini Založnik, ki v dodatnih kvalifikacijah za EP proti Franciji nista igrali. S tribun so si tekmo tako ogledale Marina Kavčič, Elena Kučej, Sara Valenčič, Anita Sobočan in Eva Mori.

Slovenija in Hrvaška se bosta v soboto pomerili še enkrat, in sicer ob 17. uri v VŠD Hoče. Tej tekmi bo ob 20. uri sledil še obračun slovenske moške mladinske reprezentance, ki bo pred odhodom na svetovno prvenstvo zaigrala s člansko izbrano vrsto Norveške.

Ne spreglejte