Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
13.51

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Urška Žolnir Jugovar Marjan Fabjan

Torek, 11. 6. 2013, 13.51

1 leto, 10 mesecev

Judoisti za evropski pokal tokrat v Podčetrtku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjski judo klub Sankaku Z' Dežele bo skupaj z Judo zveze Slovenije konec tedna že devetič gostil tekmo evropskega pokala.

Tekmovanje se je moralo letos iz celjske dvorane Zlatorog preseliti v Podčetrtek, kjer pa bodo imeli tekmovalci po besedah prirediteljev še boljše pogoje.

Celjsko dvorano namreč preurejajo za potrebe septembrskega evropskega prvenstva v košarki, v športni dvorani Podčetrtek pa bodo prav tako kot v Zlatorogu na voljo štirje borilni prostori, poleg tega pa bodo imeli borci in borke tudi poseben ogrevalni prostor. Proračun tekmovanja je približno 60.000 evrov, nagrade bodo prejeli le zmagovalci.

Tudi letos bo konkurenca na največjem judo turnirju v Sloveniji velika. Na tekmovanje se je že prijavilo 480 tekmovalcev in tekmovalk iz 27 držav oziroma 58 klubov, organizatorji so morali znova zaradi velikega zanimanja prijave omejiti. Tekmovanje bo pripravljalno za tisti del ekipe, ki čez deset dni potuje na sredozemske igre v turški Mersin in za ekipo za svetovno prvenstvo v Riu de Janeiru konec avgusta. Slovenijo bo zastopalo okrog 45 borcev in bork.

"Na evropskem pokalu bodo nastopili mnogi odlični tekmovalci in tekmovalke, saj se tekmovanje točkuje za EJU evropsko jakostno lestvico. Pri izvedbi nam pomaga 85 prostovoljcev, Lucija Polavder je direktorica dvorane, Urška Žolnir skrbi za prijave. Slovenske barve bosta med drugim branila evropski prvak in prvakinja, z izjemo Žolnirjeve in Raše Sraka Vuković pa bodo nastopili tudi vsi slovenski olimpijci. Pričakujem, da bi se od 14 kategorij v treh ali štirih lahko zavihteli na vrh, prav tako menim, da bi bila Slovenija lahko na koncu ena od treh najbolj uspešnih držav na tekmovanju," je na novinarski konferenci v Podčetrtku dejal predsednik organizacijskega odbora in strokovni direktor JZS Marjan Fabjan.

Doslej je na vseh osmih tekmovanjih v domačem okolju nastopila zlata olimpijka Urška Žolnir in na vseh osmih tudi zmagala, tokrat pa Žalčanka bdi "zgolj" nad organizacijo oziroma prijavami tekmovalcev. "Če mi je bilo v prejšnjih letih z organizacijskim delom še prizaneseno, saj sem poleg tega tudi tekmovala, letos temu ni tako. Gre na polno, tudi kar se same organizacije tiče. Tudi letos smo morali zaradi velikega zanimanja omejiti prijave, število tekmovalcev se je ustavilo pri 480," je dejala Žolnirjeva, ki že z veseljem pričakuje tekmovanje, pa čeprav letos ne bo na blazinah: "Sicer treniram vsak dan, a nastopila ne bom. Naj imajo še mlajše priložnost."

Tekmovanja se bodo vsak dan začela ob 10. uri, finalne borbe bodo na sporedu po 16. uri. V soboto bodo na sporedu borbe v kategorijah do 48, 52 in 57 kg za ženske ter do 60, 66 in 73 za moške, v nedeljo pa še v kategorijah do 63, 70, 78 in nad 78 kg za ženske ter do 81, 90, 100 in nad 100 kg za moške. Po turnirju bodo v Podčetrtku še mednarodne priprave.

Ne spreglejte