SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Judoisti in judoistke odhajajo na Tajsko na MSP

2

termometer

Slovensko mladinsko reprezentanco v judu čaka od 23. do 26. oktobra svetovno prvenstvo v Bangoku. Slovenijo bodo na Tajskem zastopali trije predstavniki in pet predstavnic.

V ponedeljek se bo slovenska judo odprava odpravila proti Tajski, ki bo od 23. do 26. oktobra prizorišče svetovnega prvenstva v judu za mladince. Slovenijo bodo zastopali trije judoisti in pet judoistk. Vodja ekipe je Gregor Brod, trenerja pa sta Igor Trbovc in Ivica Miloševič.

Žreb nastopov bo opravljen v sredo, 22. oktobra, dan zatem pa bodo tekmovalci prvič stopili na tatamije. Prvi dan bojev bomo Slovenci imeli dva nastopa. Pri moških se bo v kategoriji nad 100 kilogramov pomeril Jan Ratej (JK Bežigrad), medtem ko bo ženske zastopala Kristina Vršič (JK Duplek) v kategoriji do 48 kg. V petek bosta imeli svoje borbe Tina Trstenjak (JK Sankaku) in Nina Miloševič (JK Duplek). Prva se bo pomerila v kategoriji do 57 kg, druga pa do 63 kg.

Doslej štiri odličja

Največ slovenskih nastopov bo v soboto. Pri moških bo nastopil v kategoriji do 73 kg Tadej Čeh (JK Duplek), pri ženskah pa se bosta pomerili do 70 kg Ana Velenšek (JK Sankaku) in do 78 kg Lea Murko (JK Drava). Zadnji dan prvenstva bo na tatamije stopil le Matjaž Trbovc (JK Sankaku), in sicer v kategoriji do 60 kg.

Slovenija je od osamosvojitve na mladinskih svetovnih prvenstvih osvojila štiri odličja. Nazadnje Rok Drakšič, ki je bil leta 2006 v Dominikanski republiki tretji (MSP poteka na dve leti). Najboljšo uvrstitev je dosegel Sašo Jereb, ki je bil leta 2002 v Koreji drugi. Leta 1998 je Slovenija v Kolumbiji osvojila dve bronasti odličji (Klemen Ferjan in Raša Sraka).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin