Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
17.43

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

šport invalidov paralimpijske igre Pjongčang 2018 Jernej Slivnik

Četrtek, 11. 1. 2018, 17.43

3 leta, 4 mesece

17-letnik potuje na paraolimpijske igre

Slivnik v Kranjski gori potrdil udeležbo v Pjongčangu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Jernej Slivnik - thumb | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Najboljši športniki invalidi v alpskem smučanju ta teden, potem ko so že imeli tekmi v Zagrebu, končujejo še s preizkušnjama svetovnega pokala v Kranjski Gori. Na današnjem prvem od dveh veleslalomov je uspešno nastopil tudi edini slovenski paraolimpijec za Pyeongchang 2018 Jernej Slivnik in bil 13.

"Čestitam Jerneju, ker vem, da mu v zadnjih tednih ni bilo lahko. Bil je poškodovan, tekem v Zagrebu pa ni končal, čeprav je dobro smučal. Glede na postavitev in pogoje na progi je nastopil dobro. Pričakujem, da se bo zdaj sprostil in povsem posveti pripravi na paraolimpijske igre," je bil Slivnikovega uspeha vesel trener Roman Podlipnik.

"Pred prvo vožnjo je bilo nekaj težav s progo, a so Kranjskogorci naredili veliko delo in pripravili progo, ki je bila odlična. V drugo je bila proga že rahlo načeta. Naredil sem tudi majhno napako, a nisem hotel popustiti, hotel sem v cilj. Uspelo mi je. Vesel sem, ker sem potrdil odhod na paraolimpijske igre, saj je bila ta misel na uspešno odpeljano tekmo precej časa v glavi," je po tekmi povedal Jernej Slivnik.

Ne spreglejte