Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
6.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simona Fabjan Monika Potokar

Sobota, 27. 7. 2013, 6.56

8 let

Jan Plestenjak navija za Vodebovo in Fabjanovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S petkovimi četrtfinalnimi obračuni se je zaključil prvi del letošnjega DP v odbojki na mivki, ki ga tudi letos gosti Kranj. Do polfinala se je uspelo prebiti praktično vsem najboljšim ekipam.

Tako pri dekletih prvi favoritinji za naslov prvakinj ostajata Andreja Vodeb in Simona Fabjan, pri moških pa vloga prvih nosilcev ostaja v rokah Danijela Pokeršnika in Jureta Petra Bedrača. Dvakratni slovenski prvak Danijel Pokeršnik bo svoj tretji zaporedni državni naslov lovil v paru z Juretom Petrom Bedračem, s katerim sta se skozi skupinski del tekmovanja prebila brez težav, z gladkima zmagama nad Rokom Žlajpahom in Maticem Erpičem ter Mariom Konciljo in Gregorjem Ožbaltom, nato pa v četrtfinalu z 21:19 in 21:18 premagala še Gašperja in Jerneja Vrhunca.

Druga nosilca prvenstva Anže Bahč in Tadej Boženk sta bila v četrtfinalu prepričljivo, z 21:13 in 21:14, boljša od Jerneja Tomazina in Simona Koširja, v skupinskem delu turnirja pa sta z 2:0 premagala Jerneja Prikeržnika in Žigo Zupanca ter oddala niz proti Klemnu Ponikvarju in Leu Mohoriču. Tudi slednja sta se nato brez težav prebila v polfinale, saj sta bila v četrtfinalu z 21:8 in 21:15 boljša od tretjih nosilcev, Uroša Kržeta in Davida Čuka. Iz četrte skupine sta se v četrtfinale z dvema zmagama prebila veterana Jernej Potočnik in Tomislav Šmuc, ki sta si z zmago nad Žlajpahom in Erpičem zagotovila nastop v polfinalu.

Pri dekletih sta se nastopa v polfinalu kot prvi razveselili prvi nosilki Sara Sakovič in Tamara Borko, ki sta v skupini A premagali Angelino Ajnihar in Urško Stavbar ter Dajo Gorišek in Tajdo Lovšin, nato pa z 2:0 odpravili še eni od favoritinj turnirja, Marino Crnjac in Ano Kališnik. V primorskem četrtfinalnem obračunu sta bili Kaja Turk in Tjaša Jančar z 2:0 uspešnejši od Nike Morgan in Sare Habjan, pred tem pa sta imeli v skupinskem delu tekmovanja kar nekaj težav z Lori Vrankar in Alexandro Dubonosovo ter Karmino Sužnik in Leo Krumpak. Sužnikova in Krumpakova sta bili sicer nasprotnici Andreji Vodeb in Simoni Fabjan, a proti lanskima prvakinjama nista imeli možnosti za uspeh.

V sobotnem polfinalu bosta zaigrali še Monika Potokar in Ana Skarlovnik, sicer zmagovalki skupine D, ki sta bili v četrtfinalu prepričljivejši od Teje Kolbl in Eve Zupan.

V soboto se bodo polfinalni obračuni začeli ob 13.30. Ženski finale bo potekal ob 21. uri, moški pa bo na sporedu ob 22.15.

Ne spreglejte