SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volilna skupščina VZS

Iztok Čop novi selektor slovenskih veslačev?

0

termometer

Iztok Čop
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Veslaško zvezo Slovenije 10. decembra čaka volilna skupščina, edini kandidat za predsednika VZS je aktualni prvi mož Jošt Dolničar. Ta je sredi tedna razkril, da bo na mesto selektorja predlagal Iztoka Čopa, najuspešnejšega slovenskega veslača vseh časov.

Novico je potrdil tudi Iztok Čop, a se naziva selektorja izogiba, saj sebe vidi v nekoliko drugačni luči.

"Mesto selektorja pomeni, da si temu 100-odstotno zavezan, si z ekipo in vedno dosegljiv. Dejstvo je, da trenerji delajo s svojimi veslači, sam pa si želim sodelovati z njimi tako, da postavimo trdne kriterije za uvrstitev v reprezentanco, določimo kriterijske regate in razširimo mednarodno sodelovanje, o čemer se s Hrvati že neformalno pogovarjamo," je povedal o svojem delu v zvezi.

Čop si želi predvsem zelo dobro sodelovanje z blejskim klubom, v katerem je preživel vso svojo kariero. "Veslaška zgodba je pač nekako vzporedna. Na Bledu so pogoji najboljši, a najti moramo sistem za vse mlade veslače, da bodo lahko napredovali."

Slovensko veslanje na najnižji ravni

Rajko Hrvat tekmuje v neolimpijskem lahkem enojcu. Rajko Hrvat tekmuje v neolimpijskem lahkem enojcu. Foto: Grega Valančič Sportida Ni skrivnost, da je veslanje trenutno na najnižji ravni v obdobju samostojne Slovenije. Uspehe reprezentanci trenutno nosi le Izolčan Rajko Hrvat v neolimpijskem lahkem enojcu in zato je Slovenija letos v Rio de Janeiru ostala celo brez posadke na igrah. Tudi veslače, ki bi lahko konkurirali za močno posadko, je v tem trenutku mogoče prešteti na prste ene roke.

Slabim dosežkom je prikimal tudi Čop in poudaril, da bi selektor moral sestavljati posadke, a trenutno je pomembneje, da klubi dobijo strokovno pomoč in ustvarijo peščico vrhunskih tekmovalcev, ki bodo lahko konkurirali v ostri svetovni konkurenci. Prav tukaj Čop meni, da bi lahko na mlade veslače prenesel svoje bogate izkušnje.

Največ časa nosilec štirih olimpijskih kolajn, tudi nekdanji olimpijski in svetovni prvak, trenutno še vedno posveča italijanskemu proizvajalcu veslaških čolnov, išče primerne kandidate za nov olimpijski cikel do leta 2020 v Tokiu, ob tem je med drugim tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin