Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
11.52

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

Manja Slak

Sreda, 28. 2. 2024, 11.52

1 mesec, 2 tedna

Izjemen uspeh mlade slovenske športnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Manja Slak | Foto Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Obetavna slovenska strelka Manja Slak, ki prihaja iz vasi Volaka tik ob vznožju Blegoša, je v torek na evropskem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem na 10 metrov v Györu osvojila drugo mesto z zračno pištolo v konkurenci mladink.

Dvajsetletna Gruzijka Mariami Prodiašvili je osvojila drugo zlato medaljo na evropskem prvenstvu z zračno puško in pištolo na Madžarskem.

Prva v obdobju samostojne Slovenije

"To je moj srečen dan in imam to, kar sem si želela," je v prvem odzivu za Strelsko zvezo Slovenije povedala 17-letna slovenska reprezentantka, ki je v finalu napredovala s četrtega na drugo mesto.

Dodatno težo kolajni daje dejstvo, da je sploh prva v obdobju samostojne Slovenije v mladinski konkurenci. Še v obdobju Jugoslavije sta odličja na EP v mladinski konkurenci osvojila le Franc Peternel mlajši (1977, zračna pištola) ter Rajmond Debevec (1980, zračna puška, in 1983, malokalibrska puška).

Prav Debevec je bil med prvimi, ki je Manji Slak in njenemu trenerju Alešu Koširju čestital za veliki uspeh.

Poljak slavil po dramatičnem finalu

Sedemnajstletni Poljak Ivan Rakitski je po dramatičnem finalu zmagal v mladinski disciplini z zračno pištolo na 10 metrov.

Prodiašvilijeva, ki je osvojila zlato med mešanimi ekipami v partnerstvu z Giorgijem Mumladzejem, je bila najboljša v jutranjih kvalifikacijah in nato prevladovala v ženskem mladinskem finalu.

Končala je s skupnim seštevkom 242,2, za vrat ji je dihala Slovenka Slakova, lani četrta v tej disciplini, ki je zbrala 237,6.

Bronasta medalja je pripadla domači strelki Olivii Domsits, drugi v kvalifikacijah, ki se je uvrstila med zadnje tri pred Viktorie Sindlerovo iz Češke, potem ko sta obe po petih izločilnih krogih dosegli 194,9.

V začetku dneva sta Nele Stark in Justus Ott iz Nemčije 1 osvojila naslov mladincev v mešani ekipi z zračno puško na 10 metrov in s 16:12 premagala dvojico ekipe Srbije 1, Aleksandro Havran in Alekso Rakonjca.

Havranova je tako ekipnemu zlatu mladink, ki ga je osvojila dan prej, dodala še srebro.

Preberite še:

Jože Čeper
Sportal V Rušah je bilo pestro: Čeper in Slakova skupaj osvojila osmo mesto
Ne spreglejte