Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 11. 2021,
15.19

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Juš Mecilošek Martin Hojak Andreja Leški judo

Sobota, 27. 11. 2021, 15.19

2 leti, 4 mesece

Grand slam v Abu Dabiju 2021, judo

Slovenska judoistka v Abu Dabiju do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Andreja Leški | Andreja Leški se je izkazala v ZAE. | Foto Guliverimage

Andreja Leški se je izkazala v ZAE.

Foto: Guliverimage

Slovenska judoistka Andreja Leški je na grand slamu v Abu Dabiju osvojila bronasto odličje. V odločilni tekmi popoldanskega dela je v podaljšku ugnala Avstralko Katharino Haecker. Martin Hojak je v kategoriji do 73 kg izgubil borbo za bron z olimpijskim podprvakom, Gruzijcem Lašo Šavdatuašvilijem.

Andreja Leški
Sportal Leškijeva in Hojak v Abu Dabiju za bron

Leškijeva je imela v tekmi za bron na nasprotni strani izredno razpoloženo tekmico, ki jo je danes premagala sicer še četrtič v karieri, a pot do zmage je bila vse prej kot lahka. Avstralka je nadzorovala dvoboj v rednem delu in bila slabo sekundo pred koncem blizu uspešnega meta, ko se je Leškijeva s spretnim obratom rešila iz skoraj izgubljenega položaja. V podaljšku je borba postala enakovredna. Obe tekmovalki sta imeli priložnosti, svojo pa je izkoristila Koprčanka, ki tekmuje za ljubljanski Bežigrad.

Prva nosilka Andreja Leški, druga s svetovne lestvice, je imela težak boj že v repasažu z Rusinjo Darjo Davidovo. Slednja je slovensko tekmovalko premagala letos v polfinalu evropskega prvenstva v Lizboni. V Abu Dabiju pa je bila Koprčanka, ki trenira v Ljubljani, prepričljivo boljša.

Slovenska reprezentantka ni imela slabega nastopa. V uvodnem krogu je bila prosta, nato pa predčasno premagala Mongolko Lagvandulam Sarantsetseg. Leškijeva je nato obvladovala tudi boj s Čehinjo Renato Zachovo, a je žilava tekmica uspešno izkoristila svojo edino priložnost za zmago. Kasneje je Čehinja kljub polfinalu ostala brez odličja. Zlata se je veselila Britanka Lucy Renshall.

Hojak izgubil borbo za bron

Martin Hokaj je v boju za bron izgubil proti tekmecu iz Gruzije. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Martin Hokaj je v boju za bron izgubil proti tekmecu iz Gruzije. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Tudi Martin Hojak je moral v odločilni borbi za bron v podaljšek. Gruzijec je sicer imel rahlo premoč, a je zaostanek v fizični moči Hojak uspešno nadomeščal z večjo hitrostjo in bil nekajkrat blizu uspeha, kar mu je proti temu tekmovalcu v preteklosti večkrat uspelo. Tokrat je dvoboj po dobrih dveh minutah dodatnega boja v svojo korist odločil Gruzijec.

Tekmovalec Bežigrada je začel z zmago proti Ircu Joshui Greenu, nato je moral proti Ukrajincu Artjomu Homuli celo loviti vazari zaostanka. V četrtfinalu je bil nato za slovenskega tekmovalca premočan kasnejši zmagovalec Mongolec Tsogtebatar Tsend-Ochir.

Tudi Moldavec Victor Srerpu je bil izjemno trd nasprotnik v repasažu. Slednji je že povedel, nato pa v končnici pripravljal nov napad, na katerega pa je Hojak spretno, pa tudi nekoliko srečno odgovoril, odlično reagiral in si po protinapadu z iponom priboril boj za bron.

Juš Mecilošek je v isti kategoriji prvi dvoboj dobil, drugega pa izgubil.

V nedeljo bo v Abu Dabiju nastopila še Patricija Brolih v kategoriji do 78 kg.

Ne spreglejte