Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2009,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 9. 2009, 18.20

8 let

Floyd Mayweather jr. spet blesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriški boksar Floyd Mayweather jr. se je po 21 mesečnem premoru uspešno vrnil v ring. V dvoboju velterske kategorije v Las Vegasu je suvereno premagal Mehičana Juana Manuela Marqueza.

32-letni Američan, ki velja za najboljšega "kilogram po kilogram" borca vseh časov in je v karieri osvojil šest šampionskih pasov v petih kategorijah, tudi po nedeljskem spopadu v lasvegaškem hoteli MGM Grand pa ostaja nepremagan. Na svojem računu ima sedaj 40 zmag, od tega 25 z nokavtom.

Mayweather je v ameriški igralniški meki slavil po soglasni odločitvi sodnikov, Marqueza pa je na tla spravil že v drugi rundi dvoboja. "Skoraj dve leti nisem boksal, zato me takšen povratek zelo veseli," je razlagal Mayweather, o tekmecu, kateremu bo zaradi nespoštovanja omejitve teže – čeprav je bilo domenjeno, da Američan ne bo tehtal več kot 65,5 kg, se je boril težak 66,4 kg – plačati 600.000 ameriških dolarjev odškodnine, pa: "Res je izjemen 'mali veliki' borec. Zadal sem mu peklenski udarec po katerem je pristal na tleh, a se je pobral in boril do konca."

36-letni Juan Manuel Marquez se še nikoli prej ni boril v kategoriji nad 61,4 kg – skoraj celo profesionalno kariero je preživel v peresni kategoriji, je pa tudi prvak v lahki - zato je imel Američan še toliko večjo prednost, a v tem Mehičan ni videl glavnega razloga za svoj poraz: "Presenetil me je z nokdavnom. V tisti rundi mi je res prišel do živega, a kasneje nikoli več. Vseeno je bil prehiter. Ko sem ga zadel, se je le smejal, a sem vedel, da ga boli. Pokazal sem vse kar zmorem."

Mayweather, ki se je upokojil leta 2007, po tem, ko je premagal britanskega boksarja Rickyja Hattona, se je tako spet vrnil v ring. Ljubitelji boksa si že obetajo spektakla, ki bi ga lahko uprizorila Mayweather in Filipinec Manny Pacquiao, po mnenju mnogih najboljša "lahkokategornika" vseh časov, a Pacquiaa 14. novembra čaka obračun z Miguelom Cottom, Floyda pa je že v nedeljo izzval Sugar Shane Mosley, ki je rojaka kar pred televizijskimi kamerami napadel in ozmerjal, tako, da so morali posredovati celo varnostniki.

V velterski kategoriji se torej dogajajo nadvse zanimive stvari. Veterani se vračajo, vse več izzivalcev pa prihaja iz nižjih kategorij.

Ne spreglejte