Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 12. 2022,
21.08

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

vaterpolo

Sobota, 17. 12. 2022, 21.08

1 leto, 4 mesece

finale slovenskega vaterpolo pokala

Triglavani po preobratu ubranili vaterpolski pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Vaterpolo, splošna, žoga, bazen | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vaterpolisti kranjskega Triglava so zmagovalci prvega vrhunca letošnje sezone. Pod balonom na ljubljanskem kopališču Kodeljevo so v finalu slovenskega pokala na tesni tekmi z 10:9 premagali Slovan in s tem ubranili lansko zmago.

V ponovitvi lanskoletnega finala slovenskega pokalnega tekmovanja so v Ljubljani spet slavili varovanci Krištofa Štromajerja.

Da bo tekma dveh neporaženih ekip v alpski ligi, ki se v tem tekmovanju to sezono še nista pomerili, zelo napeta, je napovedala že prva četrtina, do odločilne prednosti pa so Kranjčani prišli v zadnji četrtini.

Tekmo so sicer bolje začeli Ljubljančani in uvodni del dobili s 3:2, ob polčasu pa prednost povišali na 6:4. V tretji četrtini pa jim je zbranost popustila, saj so jo Kranjčani dobili s 3:1 in poravnali izid na 7:7.

Zadnji del igre pa so triglavani dobili s 3:2 in se s skupnim izidom 10:9 veselili nove pokalne zmage.

V drugem polčasu so domači vaterpolisti le trikrat premagali Jureta Betona, zadnja dva gola so dosegli, ko je bila tekma že odločena.

"Če naši najbolj izkušeni igralci ne morejo zadeti pet metrov od gola, je težko dobiti tekmo"

"Če naši najbolj izkušeni igralci ne morejo zadeti pet metrov od gola, je težko dobiti tekmo. Ravno to se je zgodilo nam. Ne želim kriviti nobenega od igralcev, toda to je dejstvo. Res je, da smo v primerjavi z lansko sezono naredili velik napredek v igri, vendar danes nismo naredili tistega, kar bi morali," je po tekmi dejal trener Slovana Jure Škof in čestital tekmecem za zmago.

Tako dobre vaterpolske tekme v Sloveniji že dolgo ni bilo

Dobro vaterpolsko predstavo obeh ekip je pohvalil tudi gostujoči trener Štromajer, ki je dejal, da tako dobre vaterpolske tekme v Sloveniji že dolgo ni bilo.

"Tokrat se je tehtnica nagnila na našo stran, v vsakem primeru pa tako močno Ljubljano Slovan tudi Triglav potrebuje, kajti le tako bomo vsi skupaj napredovali. Vso tekmo smo verjeli vase in s tako veliko vere v zmago že dolgo nisem vodil svoje ekipe. Vedeli smo, da bodo prišli naši trenutki in proti koncu tekme, ko so bili Ljubljančani že nekoliko utrujeni, tudi so. Naši fantje so ohranili mirnost, mleli in mleli, na koncu pa smo bili za dobro igro v obrambi in napadu nagrajeni z zmago," je dejal trener triglavanov.

Slovan : AVK Triglav 9:10 (3:2, 6:4, 7:7)

Kopališče Kodeljevo, gledalcev 200, sodnika: Kavčič, Vehovec.
* Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 2, Čanč 2, Potočnik 1, Žiberna, Lipovac, Fakin, B. Kirasič, Čarni 1, Cuomo 3, Puš, Petrovčič, P. Kirasič.
* AVK Triglav: Beton, Popović 1, Troppan, Lukić, Lah 4, D. Gostić 1, Rajlić, M. Gostić, Vončina, Justin 3, Paunović 1, N. Štromajer, Osel.

Slovenska vaterpolska reprezentanca, vaterpolo, Slovenija - Izrael
Sportal Slovenci junija 2023 po vstopnico za EP
AVK Triglav Kranj, kvalifikacije za pokal LEN
Sportal Kranjčanom proti močnim tekmecem ni uspelo
Krištof Štromajer
Sportal Štromajer: V mednarodna tekmovanja moramo vključiti reprezentanco
Ne spreglejte