Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 14.22

8 let

Evropsko prvenstvo v taekwondoju na Bledu uspelo: 16 kolajn za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo se je na Bledu zaključilo EP v tradicionalnem, neolimpijskem taekwondoju verzije ITF. Več kot 900 udeležencev je navdušila organizacija, Slovence pa domači uspehi.

Kar 37-članska slovenska reprezentanca je na osemdnevnem tekmovanju – potekalo je 28. člansko, 19. mladinsko, 5. veteransko in 3. otroško EP – osvojila štiri zlate, štiri srebrne in osem bronastih medalj. Izbrana vrsta je tako pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića in Muhameda Baltića izpolnila večino zadanih ciljev in prvenstvo zaključila zadovoljna. Poleg šestnajstih odličij so slovenski tekmovalci še prav tolikokrat ostali tik pod stopničkami.

V kategoriji dečkov in deklic, se je najbolje odrezal Nejc Rakuša, ki je v borbah do 145 cm osvojil odlično drugo mesto. Med mladinci je za slovensko himno poskrbel Borut Sobota s prvim mestom in nazivom evropski mladinski prvak v borbah v kategoriji do 69 kg. Zelo dobro sta se odrezali tudi mladinski ženska (Teja Rakuša, Asja Baltić, Armina Vukalić, Laura Volk, Jerneja Jernšterle) in moška (Urban Žnidaršić, Nejc Rupreht, Klemen Vogler, Jaka Mlinšek, Dejan Zarić) ekipa, ki sta osvojili 3. mesti v ekipnih formah.

Srebrni medalji v članski konkurenci sta si priborili Saša Sirše v borbah nad 75 kg ter ženska ekipa (Saša Sirše, Nika Plečnik, Tanja Verboten, Kristina Podgrajšek in Staša Lipnik) v testu moči. Člani so osvojili še pet bronastih medalj: Nika Plečnik (forme, črni pas III.dan), Peter Landeker (forme, črni pas V.dan), Kristina Podgrajšek (borbe do 57 kg), David Katalenić (borbe +85 kg) in moška ekipa (Matej Rezar, David Katalenić, Žan Marguć, Aljaž Žvikart, Uroš Rupreht in Miha Kos) v borbah.

Da je v dvorani še trikrat zadonela slovenska himna, so poskrbeli veterani. Evropska prvaka sta postala Ismet Ičanović (forme, črni pas V.dan) in Muhamed Baltić (borbe nad 80 kg), prav tako je naziv evropskih prvakov osvojila veteranska ekipa v borbah (Ismet Ičanović, Muhamed Baltič in Matjaž Vidmar). Ismet Ičanović je osvojil tudi srebrno medaljo v borbah do 80 kg, Muhamed Baltić pa bronasto medaljo v formah črni pas IV.dan.

Končni izkupiček je tako zelo dober, prav tako pa so s samo organizacijo in potekom prvenstva zadovoljni organizatorji, ki so s strani udeležencev prejemali samo pohvale, na samem tekmovanju pa tudi ni prišlo do nobenih večjih poškodb.

V sklopu prvenstva je potekal tudi EITF kongres, kjer so izvolili nove funkcionarje Evropske federacije. Pomemben položaj zakladnika je bil zaupan g. Tomažu Kosu, članu IO ITF Slovenije. Na kongresu je bil sprejet sklep, da bo naslednje evropsko prvenstvo potekalo v glavnem mestu Belorusije, v Minsku.

Ne spreglejte