Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 8. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Eva Terčelj Sašo Taljat Luka Božič kajak kanu

Nedelja, 9. 8. 2015, 13.13

8 let

Eva Terčelj tik za stopničkami, Božič in Taljat peta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je v finalu tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v španskem Seu d'Urgellu zasedla četrto mesto in dosegla najboljšo uvrstitev v sezoni.

Zmagala je Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je bila 3,92 sekunde pred Slovenko. Slovenska kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta bila peta med kanuisti dvojci.

Urška Kragelj je izpadla s 15. časom (+7,57) in ostala brez finala med kajakašicami. Med kanuisti dvojci sta zmagala Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, ki sta Slovenca prehitela za 2,43 sekunde.

Terčeljeva, v Krakovu je bila 28. junija peta, je v polfinalu dosegla osmi čas in je za najhitrejšo, domačinko Maialen Chourraut, zaostala 4,61 sekunde. V finalu je po svojem nastopu brez kazenskega pribitka povedla. Takoj za njo je nastopila olimpijska podprvakinja Avstralka Jessica Fox; svetovna prvakinja iz leta 2013 je za Slovenko zaostala 35 stotink.

Na čelo se je zavihtela šele Corinna Kuhnle; nekdanja dvakratna svetovna prvakinja ki si je s 3,92 sekundami naskoka priveslala zelo veliko prednost. Slovenko sta nato ugnali le še Španka Marta Martinez in Maialen Chourraut, bronasta na OI v Londonu, ki je bila na koncu druga (+1,60), Martinezova pa tretja (+2,23).

"Zelo sem zadovoljna s svojo vožnjo. Španke so bile nepremagljive. Postavile so zelo hiter čas. Je malo nehvaležno mesto, vendar zelo dobro. Ko sem prišla v cilj, sem vedela, da čas ni slab, da sem ga izboljšala. Zmeraj so kakšne rezerve. Mislim, da lepo stopnjujem in gradim sezono. Upam, da bom vse znala nagraditi," je povedala Terčeljeva.

Svetovna prvaka Božič in Taljat sta med dvojci v polfinalu zasedla peto mesto. Za najhitrejšima, Britancema Davidom Florencom in Richardom Hounslowom, sta zaostala 1,79 sekunde. V finalu so jima sodniki prisodili dotik osmih vratc in dve kazenski sekundi pribitka.

Ko sta prišla v cilj na polovici tekme, sta imela le 24 stotink zaostanka za vodilnima Čehoma Ondrejem Karlovskym in Jakubom Janejem. Slovenska predstavnika so nato prehiteli poleg zmagovitih Francozov še njuna rojaka Pierre Labarelle in Nicolas Peschier (+0,28) in Florence ter Hounslow (+0,67), srebrna na prejšnjih OI. Čeha sta bila četrta (+2,19).

"Po eni strani sva bila že zjutraj zadovoljna. Po drugi strani je malo grenkega priokusa. Bila sva zelo blizu. Vesela sva, ker sva pokazala dobro vožnjo. Bil je dotik, ki ga midva nisva naredila, sodniki so se odločili tako. Letos nama nekajkrat niso šli na roko. Glavna tekma je čez dober mesec dni, upam, da bova tam pokazala podobno vožnjo kakor danes," je po tekmi menil Božič.

Ne spreglejte