Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2014,
14.50

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Živa Dvoršak Pragersko

Četrtek, 19. 6. 2014, 14.50

2 leti, 9 mesecev

Dvoršakova blestela v Gaju pri Pragerskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska strelka Živa Dvoršak v tem tednu kaže izjemne predstave v Gaju pri Pragerskem. Na današnji tekmi v disciplini malokalibrska puška trojni položaj je zasedla sedmo mesto.

Ljubljančanka Živa Dvoršak je sijajno opravila današnje nastope v strelskem maratonu. Glavno tekmo je končala na visokem četrtem mestu, potem ko je zadela 580 krogov, od tega 190 v klečečem, 196 v ležečem in 194 krogov v stoječem položaju. To je bil eden najboljših kvalifikacijskih nastopov Dvoršakove v tej zahtevni disciplini, za državnim rekordom, ki ga je postavila lani maja v Plznu, pa je zaostala za štiri kroge.

V velikem finalu − nastopile so še Kitajki Siling Yi in Huixan Zhao, Hrvatica Snježana Pejčić, Švicarka Jasmin Mischler, Britanka Jennifer Mcintosch, Nemka Eva Friedel in Estonka Anžela Voronova – se malce čustveno izpraznjena in nad današnjim dosežkom nekoliko presenečena Dvoršakova, ki je na sredini eliminacijski tekmi zadela zgolj 569 krogov, ni najbolje znašla. V klečečem položaju je zadela 146, v ležečem 149,1, v stoječem pa 100,3 ter tekmo s skupno 395,4 kroga končala na visokem sedmem mestu.

Na več kot štiriurni strelski preizkušnji je zmagala Nemka Eva Friedel (453,6/578), druga je bila Kitajka Siling Yi (453,3/584), tretja pa Hrvatica Snježana Pejčić (440,7/580).

Oražmova je zasedla 47. mesto

Poleg Dvoršakove, ki se je v Gaju pri Pragerskem kar dvakrat uvrstila v veliki finale, kar ji na preteklih tekmah za svetovni pokal ni nikoli uspelo, je na današnji tekmi v najbolj zahtevni strelski disciplini nastopila tudi Renata Oražem in s 566 krogi zasedla 47. mesto. Izkušena slovenska strelka je kleče zadela 192, leže 193 in stoje 188 krogov.

Na današnji moški tekmi z zračno pištolo so slovenske barve zastopali trije strelci, najbolj pa se je izkazal Kevin Venta, ki je s 574 krogi osvojil 33. mesto. Blaž Kunšek (568) je zasedel 53., Rožle Repič (565) pa 62. mesto.

V današnjih popoldanskih urah bo na sporedu še ena končna odločitev – ženska tekma z zračno pištolo. Slovenija bo imela v ognju tri strelke: Petro Dobravec, Mojco Kolman in Majdo Raušl. Na strelsko črto se bodo danes postavili tudi Rajmond Debevec, Željko Moičević, Robi Markoja in Gregor Gotovina, pred njimi je eliminacijska tekma za petkovo preizkušnjo v disciplini malokalibrska puška trojni položaj.

Ne spreglejte