Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 13.57

8 let

Dvojni četverec v velikem finalu EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski dvojni četverec Gašper Fistravec, Jan Špik, Jernej Markovc in Matej Rojec je v polfinalu evropskega prvenstva v veslanju v Vareseju zasedel drugo mesto za Estonci.

Dvojni četverec je le za dolžino čolna (2,51 sekunde) zaostal za zmagovito posadko v polfinalu. Poleg Estonije, Slovenije in Italije so se iz druge predtekmovalne skupine v veliki finale uvrstile posadke Češke, Rusije in Ukrajine. Zadnji dve sta osmo- in devetouvrščeni posadki z OI. Med vsemi finalisti je slovenska posadka dosegla drugi najboljši čas polfinala, kar jo uvršča med favorite v nedeljskem boju za medalje.

Štroker Rojec je po tekmi strnil vtise in se ozrl proti finalu: "V začetku tekme nam ni uspelo ujeti takšnega ritma kot včeraj v predtekmovanju. To smo malo tudi pričakovali, saj je šlo včeraj vseeno za bolj sproščeno tekmo, polfinale pa je drugačna tekma, saj so ekipe bolj izenačene in je večji pritisk. Tekmo smo sicer izpeljali solidno in smo veseli uvrstitve v veliki finale. Za visoko uvrstitev jutri moramo sestaviti tekmo iz prve polovice včerajšnje in zadnje četrtine današnje. Upam, da nam bo uspelo."

Andraž Krek je nastopil v polfinalu enojcev. V prvi polovici proge je bil še blizu vodilnim, na 1000 metrih le dolžino čolna za tretjim Madžarom Galambasom. V ospredju sta bila vseskozi Litovec Griskonis in Hrvat Martin. V drugi polovici Krek ni zdržal hudega ritma in na koncu močno popustil, tako da ga je prehitel še Čeh Plocek. Krek bo tako nastopil v finalu B za mesta od 7 do 12.

Četverec, v katerem veslajo Marko Grace, Aleš Zupan, Grega Domanjko in Jure Grace, je danes nastopil v repasažu, od koder sta le prvi dve mesti vodili v veliki finale. Slovenska posadka je bila dolgo v igri za drugo mesto, v prvem delu proge se je oddaljila le posadka Belorusije. V drugem delu proge pa so močno pritisnili Španci, ki so na koncu celo premagali favorizirane Beloruse, Slovenci pa so v cilj priveslali na tretjem mestu in jih tako v nedeljo čaka finale B.

Tekmovanje sta danes že končala Rajko Hrvat in Matevž Malešič v lahkem dvojnem dvojcu. V finalu C sta prikazala najboljšo vožnjo na tem prvenstvu in prepričljivo zmagala s časom 6:38,70 ter tako zasedla skupno 13. mesto.

Ne spreglejte