Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2008,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 14.50

8 let

Dvojnemu četvercu četrto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani Janez in Jernej Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc v dvojnem četvercu so na veslaškem svetovnem pokalu v Münchnu poskrbeli za najboljšo slovensko uvrstitev.

Slovenska posadka se je uvrstila na četrto mesto za čolni iz Poljske, Nemčije in Francije. Vse do končnice so se Slovenci s Francozi borili za tretje mesto.

Mladi Mariborčani s četrtim mestom v finalu prestolnici dosegli svoj rezultat kariere, z zrelimi in pogumnimi nastopi cel konec tedna pa so pozitivno presenečenje iz našega tabora. Že na startu so pokazali, da je potrebno z njimi resno računati. Po 500 metrih so bili v vodstvu, do 1500 metrske znamke pa še vedno v boju za medalje, nato pa so Francozi prehiteli štajerski kvartet.

Fištravec: Fizično še nismo dorasli tekmecem

Gašper Fištravec je po tekmi povedal, da so zelo zadovoljni z uvrstitvijo: "Glede na to, da je tu 13 najboljših posadk z lanskega prvenstva, prehitele pa so nas le tri, smo lahko več kot zadovoljni. Sicer pa je bil naš plan, da skušamo držati Nemce, ki so nas premagali v včerajšnjem polfinalu. Do polovice proge nam je to tudi uspevalo, nato pa nas je načela utrujenost. Pozna pa se, da fizično še nismo dorasli tekmecem, kar je v tem nasprotnem vetru še posebej očitno," Janez Zupanc pa je še pripomnil: ''Načrti za naprej so drugačni. Že v Luzernu se bomo skušali še bolj približati tekmecem.''

Kljub temu, da so veslači že lani na svetovnem pokalu v Amsterdamu pokazali, da imajo velik potencial, je njihov nastop v Münchnu presenetil tudi trenerja Dušana Juršeta: "Od fantov nisem pričakoval toliko enakovrednih nastopov v tej eliti. Seveda pa sem bil tudi pozoren na konkurente, s katerimi se bodo na olimpijskih kvalifikacijah pomerili za dve prosti vozovnici za Peking. Treba se je namreč zavedati, da bodo verjetno vse ekipe še napredovale, in tudi mi moramo narediti korak naprej do kvalifikacij. Zdaj imamo v načrtu nastop v Luzernu. Tja bomo sicer prišli direktno iz treninga, vendar nam tekmovalne izkušnje v vsakem primeru lahko le koristijo."

Ne spreglejte