Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2012,
19.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Markič

Petek, 27. 4. 2012, 19.02

7 let, 12 mesecev

Dugonjiću še troboj na 50 prsno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Damir Dugonjič je drugi dan državnega prvenstva zmagal tudi v nekoč najbolj izenačeni slovenski disciplini 50 m prsno, z naskokom je ugnal Emila Tahiroviča in Matjaža Markiča.

"Trenutno sem s plavanjem zelo zadovoljen. Mislim, da je letos moja sezona. Po evropskem prvenstvu (v Szczecinu na Poljskem op.p.) se mi je odprlo. Po študiju sem se nato povsem predal plavanju, izidi so izjemni, uživam, treniram zelo dobro in prav veselim se, da bom zdaj kmalu tempiral formo za evropsko prvenstvo čez štiri tedne na Madžarskem," je o dosežkih povedal Damir Dugonjič. Slednji ne skriva, da si maja v Debrecenu želi tudi prvo medaljo v 50-metrskem bazenu: "Na 50 prsno je želja vsekakor osebni rekord. Žal v Ameriki, ko sem plaval olimpijsko normo na 100 prsno, nisem plaval še 50 metrov, da bi videl, kako hiter sem res. Na 100 prsno si na EP želim finale, saj sem ped dvema letoma ostal celo brez polfinala. Mislim, da sem tudi v tej disciplini napredoval."

Svoj prvi posamični naslov si je priplaval tudi Peter Mankoč, ki je z 51,00 dosegel zelo soliden izid na 100 prosto. "Hitrejši sem kot v zadnjih sezonah, zato pričakujem, da bom tudi na zadnji tekmi boljši kot v zadnjih sezonah in vse gre po načrtu. V Debrecenu se bom boril za medaljo. To je želja in verjamem, da jo ob optimalnem plavanju lahko tudi osvojim," je bil še enkrat več optimističen 34-letni Ljubljančan. Na 200 mešano si je nov naslov z osebnim rekordom priplaval Radovljičan Robi Žbogar, na 200 hrbtno je bil najboljši Ravenčan Niko Zorman, na 800 prosto pa je zmagal Italijan Luca Baggio, med Slovenci pa je bil najboljši Branikov plavalec Martin Bau.

V ženski konkurenci je bila dvakrat najboljša Radovljičanka Sara Isaković, ki je bila nepremagljiva na 100 prosto in 200 mešano, kjer je izboljšala tudi svoj osebni rekord. "Na 100 prosto sem si želela dosežek pod 56 sekundami, a nisem razočarana, saj hitrosti nisem trenirala. Na 200 mešano pa trening start, kjer menjam tehnike, na koncu pa kravl in trening za 200 prosto, ki me čaka jutri. Solidni nastopi." Še enkrat več je dobro pripravljenost potrdila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki je ob zmagi na 50 prsno le za dve desetinki sekunde zgrešila prejšnji teden dosežen osebni in državni rekord. V odsotnosti poškodovane Anje Čarman je na 200 hrbtno zmagala Ribničanka Lucija Kous, na 800 prosto pa Radovljičanka Špela Perše.

Ne spreglejte