Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
20. 5. 2010,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 20. 5. 2010, 13.11

8 let

Divjevodaši v Bratislavo po nove medalje?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bratislava bo med 3. in 6. junijem gostila evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Na njem bo nastopilo 11 slovenskih čolnov.

Z zadnjega evropskega prvenstva v Nottinghamu so se naši tekmovalci vrnili brez odličij. Najboljša uvrstitev je bilo četrto mesto kajakaša Petra Kauzerja, prvič je takrat nase opozoril kanuist Benjamin Savšek z desetim mestom, najboljši dvojec Sašo Taljat in Luka Božič sta zasedla trinajsto mesto, najboljša med dekleti pa je bila Nina Mozetič s šestnajstim mestom.

Naša reprezentanca v že to nedeljo odide na tri dnevni trening v Bratislavo, nekateri pa bodo trening na progi v Čunovem še nekoliko podaljšali. V kajaku nas bo zastopala »stalna trojka« – Peter Kauzer, Jure Meglič in najstarejši med njimi, Dejan Kralj, ki bo nastopil tudi v kanuju dvosedu. Kauzer je na evropskih prvenstvih doslej osvojil že dve srebrni odličji in morda je že čas, da stopi na najvišjo stopničko!? Peter, katerega trener je njegov oče, je povedal, da so občutki v čolnu zelo dobri in da že komaj čaka, da se prvenstvo začne. Omeniti velja, da se je Hrastničan pred časom odzval na povabilo Slovakov in nastopil na njihovih izbirnih tekmah in to prav na progi, kjer bo potekalo EP. Peter se je odrezal odlično, saj je premagal vse svoje tekmece.

Med kanuisti bo bržkone naše prvo orožje Benjamin Savšek, poleg njega bosta nastopila še veteran Simon Hočevar, ki bo veslal tudi v dvojcu z Dejanom Kraljem in mladi Anže Berčič, ki se je letos prvič uvrstil v člansko reprezentanco. Beni je na zadnji izbirni tekmi pokazal odlično formo, saj je premagal dvakratnega olimpijskega prvaka Tonyja Estangueta. Ta rezultat mu je pred prvenstvom samo še dvignil samozavest. S samo formo pa je zadovoljen tudi Beni, ki medalje ni želel napovedovati, a želje in cilji ostajajo visoki.

Naš najboljši dvojec Sašo Taljat in Luka Božič si na evropskem prvenstvu želita odpeljati predvsem tehnično dovršeno vožnjo. Fanta v zadnjem času nista veliko skupaj trenirala (Luka je imel šolske obveznosti), a kljub temu menita, da sta dobro pripravljena. Mlada Primorca priznavata , da nosita na ramenih nekoliko bremena, saj od njiju veliko pričakujejo, potem ko sta lani na svetovnem prvenstvu presenetljivo osvojila tretje mesto. Poleg njiju bosta naše barve branila še dvojec Dejan Kralj in Simon Hočevar ter Luka Slapšak in Urban Jarc.

Med dekleti nas bosta zastopali le Primorki Urša Kragelj in Nina Mozetič. Tretja članica, mlada Eva Trčelj, se zaradi šolskih obveznosti prvenstva ne bo udeležila. Naša najboljša iz svetovnega prvenstva v Španiji Urša Kragelj (8.mesto), ostaja v svojih napovedih skromna. Urša pravi, da sama velikih pričakovanj nima, predvsem bo skušala uživati v veslanju, rezultat pa bo potem prišel že sam po sebi.

Spodaj si lahko ogledate izjavo kajakaša Petra Kauzerja.

Ne spreglejte