Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2023,
9.40

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Detroit Lions Cincinnati Bengals Kansas City Chiefs liga NFL Amon-Ra St. Brown Joe Burrow NFL

Petek, 8. 9. 2023, 9.40

7 mesecev, 3 tedne

Liga NFL

Detroit presenetil prvake iz Kansasa, Burrow najbolje plačani igralec v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
NFL | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V Kansasu se je ponoči začela nova sezona lige v ameriškem nogometu NFL. Grenko izkušnjo so doživeli branilci naslova Kansas City Chiefs, ki so na domačem terenu izgubili proti Detroit Lions z 20:21. Podajalec Joe Burrow je po novem najbolje plačani igralec lige NFL v zgodovini.

Prvi touchdown v novi sezoni, že 12. v karieri, je dosegel 23-letni Amon-Ra St. Brown in napovedal, da bo Detroit trd oreh za lanske zmagovalce super bowla.

Amon-Ra St. Brown je dosegel prvi touchdown v novi sezoni. | Foto: Reuters Amon-Ra St. Brown je dosegel prvi touchdown v novi sezoni. Foto: Reuters

A domači so v prvem polčasu stvari postavili na svoje mesto in šli na odmor s prednostjo 14:7. V drugem delu pa so gostitelji, ki so nastopili brez Travisa Kelceja, ta si je v torek poškodoval koleno, dosegli le še dva gola iz polja. Tekmo je odločila slaba podaja Patricka Lavona Mahomesa, ki so jo gostje izkoristili za nov touchdown in sedem minut pred koncem tekme drugič povedli. Prednost so ubranili do konca.

"Tekma je bila izredno trda. Nismo prikazali najboljše igre, a narejeni smo za trde tekme. Mahomes je izjemen igralec, ampak naša obramba je danes opravila izjemno delo," je po tekmi povedal organizator igre pri Detroitu Jared Goff.

Že lani so igralci Detroita poskrbeli za navdušenje, ko so v končnici sezone na desetih tekmah dosegli kar osem zmag. S tem so tako dvignili zanimanje za ekipo, da se je NFL odločila, da jim nameni uvodno tekmo sezone s prvaki.

Joe Burrow najbolje plačani igralec lige NFL

Podajalec Joe Burrow je po novem najbolje plačani igralec lige severnoameriškega nogometa NFL v zgodovini. Z moštvom Cincinnati Bengals je podpisal petletno pogodbo v skupni vrednosti 275 milijonov dolarjev (256 milijonov evrov), oziroma 55 milijonov dolarjev na leto, poročajo ameriški mediji.

Joe Burrow je podpisal novo pogodbo s Cincinnatijem. | Foto: Guliverimage Joe Burrow je podpisal novo pogodbo s Cincinnatijem. Foto: Guliverimage

Šestindvajsetletni Burrow je Cincinnatti leta 2022 popeljal do finala oziroma super bowla, kjer pa so se tesne zmage veselili Los Angeles Rams. V sredo je igralec povedal, da namerava celo kariero igrati za moštvo Bengals. Nova pogodba mu zagotavlja najmanj 219 milijonov dolarjev, ostalo je odvisno od učinka ekipe na igrišču.

Burrow je v zadnji sezoni zbral 68,3 odstotka točnih podaj, ekipa pa je z njimi osvojila 4475 jardov na igrišču in dosegla 35 polaganja "touchdownov". V rednem delu sezone je Cincinnatti na 16 tekmah dosegel 12 zmag in slavil v severni diviziji konference AFC. Vnovič je bil Cincinatti blizu super bowlu, a jih je za naslov v ligi AFC s 23:20 ugnal Kansas City, ki je kasneje osvojil tudi lovoriko.

Burrow se je ekipi pridružil leta 2020 kot prvi izbor na naboru lige. V uvodni sezoni je zaradi poškodbe kolena nastopil le na 10 tekmah in s podajami poskrbel za 13 "touchdownov", skupaj pa v treh letih za 82 in osvojenih 11.774 jardov igrišča. Cincinnati bo letošnjo sezono začel v nedeljo proti Clevelandu.

Pred Burrowom je bil najbolje plačani igralec lige NFL Justin Herbert, ki igra za Los Angeles Chargers. Njegova letna pogodba je vredna 52,5 milijona dolarjev. Le malo zaostajata Lamar Jackson (Baltimore Ravens) in Jalen Hurst (Philadelphia Eagles).

Preberite še:

Damar Hamlin
Sportal Po srčnem zastoju že trenira brez omejitev
Ryan Mallett
Sportal Med plavanjem na Floridi umrl nekdanji igralec NFL
Ne spreglejte