Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2022,
23.14

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Sara Tokić Tilen Cvetko Peter Hribar Ana Tofant Katarina Stražar Deni Kožul

Torek, 16. 8. 2022, 23.14

1 leto, 8 mesecev

EP V NAMIZNEM TENISU, MÜNCHEN

Deni Kožul in Peter Hribar v glavni del žreba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Deni Kožul | Deni Kožul je danes potrdil prvo mesto v predtekmovalni skupini 15. | Foto Namiznoteniška zveza Slovenije

Deni Kožul je danes potrdil prvo mesto v predtekmovalni skupini 15.

Foto: Namiznoteniška zveza Slovenije

Slovenska namiznoteniška igralca Deni Kožul in Peter Hribar sta se uvrstila v glavni del žreba na evropskem prvenstvu v Münchnu. Brez nastopa med 64 najboljših so ostali Tilen Cvetko, Katarina Stražar in Sara Tokić.

Deni Kožul si je uvrstitev med 64 najboljših na evropskem prvenstvu praktično zagotovil že s ponedeljkovo zmago proti Luksemburžanu Alexandru Mladenoviću, pred tem je bil boljši tudi od Danca Martina Bacha Andersena. V današnjem obračunu z Ivikom Nielsenom iz Grenlandije, je 25-letni Logatčan zmagal s 3:0 (6, 7, 4) in samo potrdil prvo mesto v predtekmovalni skupini 15.

Velik korak Petra Hribarja

Velik korak proti glavnemu turnirju je v nedeljo naredil tudi Peter Hribar, ki je s 3:1 premagal Poljaka Macieja Kubika (103. igralca svetovne lestvice), sicer nosilca skupine 5. Ker je Poljak v prvem krogu prav tako s 3:1 premagal Švicarja Loica Stolla, je imel 23-letnik iz Šmarjeških Toplic, ki je na svetovni lestvici 293., nekoliko olajšano delo. Toda Stoll (351.) je v dramatičnem dvoboju prva dva niza dobil na razliko, v drugem je bil na razliko boljši Hribar, v četrtem pa spet Švicar, ki je slavil s 3:1 (10, 10, -12, 7). Na koncu je bilo to ravno še dovolj, da je prvo mesto v skupini pripadlo Hribarju (84:82), drugi je bil Stoll (80:79), tretji pa Kubik (73:76).

Priložnost za Cvetka, toda ...

Priložnost, da bi se preko dodatnih kvalifikacij uvrstil na glavni turnir, je imel tudi Tilen Cvetko, ki je v izenačenem dvoboju s 3:2 (-9, 11, -7, 9, 6) ugnal Izraelca Tala Israelija in si zagotovil drugo mesto v predtekmovalni skupini 10. Toda v prvem krogu dodatnih kvalifikacij je bil v še enem dramatičnem obračunu boljši od njega Moldavec Andrei Putuntica, ki je zmagal s 3:1 (-10, 5, 10, 11).

Stražarjeva in Tokićeva brez glavnega žreba

V drugi krog (v prvem bo prosta) dodatnih kvalifikacij za glavni del ženskega žreba pa se je uvrstila Katarina Stražar, ki je danes s 3:0 (4, 10, 5) ugnala Latvijko Sabino Musajeva in osvojila drugo mesto v skupini 17. Aktualna državna prvakinja je bila v prvem krogu dodatnih kvalifikacij prosta, v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir pa je izgubila proti mladi Francozinji Charlotti Lutz z 1:3 (-7, -9, 6, -8).

Brez glavnega žreba je v skupini 1 ostala Sara Tokić, ki je v odločilni tekmi za drugo mesto izgubila proti Portugalki Matildi Pinto z 2:3 (10, 5, -6, -6, -11).

Že v ponedeljek si je z drugo zmago v predtekmovalni skupini 20 glavni del ženskega turnirja zagotovila Ana Tofant.

Hladen tuš v dvojicah

Najboljši slovenski namiznoteniški igralki sta hladen tuš doživeli v prvem krogu glavnega turnirja ženskih dvojic. Polfinalistki turnirja v Katarju sta nepričakovano izgubili proti slovaško-turški dvojici Nikoleta Puchovanova/Özge Yilmaz z 2:3 (-5, -9, 8, 8, -9). Prav tako sta svojo pot v prvem krogu glavnega turnirja končala Peter Hribar in Tilen Cvetko. Boljša od njiju je bila s 3:1 (7, 8, -9, 11), belgijska dvojica Martin Allegro in Florent Lambiet.

Slabo pa je svoje nastope na evropskem prvenstvu začel Darko Jorgić, ki je igral s klubskim soigralcem iz Saarbrückna, Čehom Tomašem Polanskyjem. Čeprav sta šla v dvoboj kot favorita, sta na koncu z 2:3 (7, -8, 8, -8, -9) izgubila proti srbsko-moldavski dvojici, Dimirije Lejavac in Andrei Putuntica.

Preberite še:

Ana Tofant
Sportal Ana Tofant do glavnega dela, do zmage Kožul in Hribar
Ne spreglejte