SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dekleta začela priprave na misijo EP

2

termometer

V Ljubljani so se danes zbrale odbojkarske reprezentantke, ki so začele priprave na septembrsko evropsko prvenstvo na Nizozemskem in v Belgiji.

Selektor Bruno Najdič je na priprave povabil 18 igralk, vabilu se jih je odzvalo 17, odpovedala je le podajalka Eva Mori, razlog so šolske obveznosti. Večji del priprav bo odsotna tudi Živa Recek. Odbojkarica iz Kočevja namreč študira v ZDA, selektorju pa bo na voljo šele 14 dni pred odhodom na prizorišče evropskega prvenstva v Apeldoornu, na katerem se bo Slovenija merila s tremi močnimi ekipami, Nizozemsko, Poljsko in Italijo.

Odlični pogoji v Mariboru

V nasprotju s kvalifikacijskimi tekmami za prvenstvo proti Franciji bo selektor računal na nekatere mlajše igralke (Lana Ščuka, Urška Igličar, Anita Sobočan) in tudi na nekoliko bolj izkušeno blokerko Valentino Založnik.

"Danes smo se zbrali v Ljubljani, kjer bomo opravili meritve na Fakulteti za šport, nato odhajamo v Maribor, kjer se bomo pripravljali štiri tedne in pol. V Mariboru bomo imeli odlične pogoje za delo, ne bo prav nobenih potreb, da bi odšli še kam drugam. Tudi za prijateljske tekme ne. Pod Pohorjem bodo na pripravah številne reprezentance, tako da bomo tekmice za pripravljalne obračune poiskali med njimi. Načrtujemo osem prijateljskih tekem, za zdaj je jasno, da se bomo merili z Azerbajdžanom, Hrvaško, Belgijo, Madžarsko, mogoče tudi s Srbijo," je na novinarski konferenci dejal Najdič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin